Search:

Type: Posts; User: imrazor; Keyword(s):

Page 1 of 3 1 2 3

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Replies
    0
    Views
    157

    [kubuntu] Can't lower resolution

    My 15" laptop panel has a resolution of 1920x1080, which is fine for most things. However, some games tax my hardware too much at this resolution, so I'd like to lower it in some instances. Problem...
  2. Replies
    663
    Views
    447,070

    Sticky: Re: Desktop Hardware Incompatibility List.

    Wrong...sort of. 64-bit Ubuntu is a bust. 32-bit Ubuntu 14.04 works, with some tinkering. First, you'll have to run alsamixer, hit F6 to change sound cards if necessary, then unmute main, PCM and...
  3. [all variants] Re: Creative Recon3D + Sound Blaster Z (CA0132) Support

    UPDATE 2: I knew there had to be a better way. Do this:

    1) Disable pulseaudio. I accomplished this by editing /etc/pulse/client.conf, uncommenting the "autospawn" line and setting it to "no"....
  4. [all variants] Re: Creative Recon3D + Sound Blaster Z (CA0132) Support

    UPDATE: Simply adding a couple of lines to rc.local doesn't do it for me. I have to login, open a terminal, type "sudo telinit 1". I then get dropped to single user mode. There I have to type in:
    ...
  5. [all variants] Re: Creative Recon3D + Sound Blaster Z (CA0132) Support

    Working here with an SB Z, Ubuntu 13.10 and kernel v3.11. Sounds much better than Windows, which is saying something. Only gotcha - I can only get front panel audio working in stereo, no surround...
  6. Replies
    7
    Views
    960

    [ubuntu] Re: Minimum ATI card for tear-free @ 1080p?

    OK, I fixed this by doing the following 4 things:

    1) Disabling compositing (add the following lines to /etc/X11/xorg.conf as root, then reboot:


    Section "Extensions"
    Option "Composite"...
  7. Replies
    7
    Views
    960

    [ubuntu] Re: Minimum ATI card for tear-free @ 1080p?

    I'm using the most recent nvidia driver in the repositories. I'm also using Totem for playback. It seemed logical to use the default media player. When I've used mplayer in the past, I've found...
  8. Replies
    7
    Views
    960

    [ubuntu] Minimum ATI card for tear-free @ 1080p?

    I recently tried to install Ubuntu on an older box (see specs below) to try and use it as a file/media server. However, I've run into what I've found to be a common problem with Linux. HD video (and...
  9. Replies
    2
    Views
    2,672

    [ubuntu] Re: No cpufreq scaling - Atom 330 Acer Revo 3610

    I realize this is several months late, but I found a fix for my desktop (MSI G31TM-P21 + Pentium E5500). The trick to getting cpufreq working was to enable a function in BIOS called "Intel EIST"....
  10. Replies
    13
    Views
    12,022

    [ubuntu] Re: Scroll wheel not working

    The only other suggestion I have is to try "psmouse.proto=exps" for your Explorer mouse.
  11. Replies
    13
    Views
    12,022

    [ubuntu] Re: Scroll wheel not working

    I managed to get the scroll wheel working on my PS/2 mouse. As far as I know, this technique will only work on a PS/2 mouse. As near as I can tell, Ubuntu detects some PS/2 mice as "generic" mice;...
  12. Replies
    2
    Views
    879

    [ubuntu] Re: VIA VT6421 won't boot 10.10 x64

    I "solved" this issue by connecting my DVD-R to my motherboard's onboard IDE controller. Once it was hooked to the onboard controller, the x64 CD was recognized, and I was able to boot and install...
  13. Replies
    2
    Views
    879

    [ubuntu] VIA VT6421 won't boot 10.10 x64

    I've run across a weird problem. My IDE DVD drive is connected to a a generic VIA VT6421 PCI card with an IDE port (SATA ports are unused/disabled). The Ubuntu 10.10 x64 DVD will not boot. My...
  14. Replies
    2
    Views
    1,108

    [ubuntu] Re: Hauppauge 950 + TVTime + 10.10 = no audio

    Ugh ... double post. Sorry, folks.
  15. Replies
    2
    Views
    1,108

    [ubuntu] Re: Hauppauge 950 + TVTime + 10.10 = no audio

    Found a messy fix in this thread:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1324135

    Problem is, I've found I have to kill and restart pulseaudio then reload the loopback module every time I quit...
  16. Replies
    2
    Views
    1,108

    [ubuntu] Hauppauge 950 + TVTime + 10.10 = no audio

    I've recently upgraded to Ubuntu 10.10 and have hit a snag. Previously I had been able to use TVTime to watch TV from an EyeTV Hybrid USB tuner (equivalent to a Hauppauge HVR-950/980 *NOT* the 950Q)....
  17. Replies
    9
    Views
    2,608

    [PPC] Re: Windfarm issue and fan

    Egolais-

    Your issue appears to be different from what I was experiencing. I was seeing only ONE of the windfarm modules loaded, specifically windfarm_core, which seemed to be conflicting with...
  18. Thread: Echo Indigo IO

    by imrazor
    Replies
    1
    Views
    1,454

    [ubuntu_studio] Re: Echo Indigo IO

    This is a few months late, but maybe it will help someone else. The Echo Indigo needs firmware loaded first. This "firmware" is actually a binary file on your ubuntu laptop that needs to be loaded...
  19. Replies
    58
    Views
    4,537

    [PPC] Re: New User Mac PowerPC G4 dual 500 Install help

    Before you run "chroot" you need to mount the /dev filesystem, otherwise ybin will not be able to locate your hard drives. It should look like this, though pkmgarf may have a better suggestion:

    #...
  20. Replies
    58
    Views
    4,537

    [PPC] Re: New User Mac PowerPC G4 dual 500 Install help

    Sorry I've been gone for a while, but it's been a busy few days. I've skimmed over the conversation so far, and it *seems* like you're going to need to chroot your Ubuntu environment while rescuing...
  21. Replies
    58
    Views
    4,537

    [PPC] Re: New User Mac PowerPC G4 dual 500 Install help

    OK, I'm going to ask some important questions. How much do you need OS X on this machine? Do you have installation disks for OS X or MacOS 9? Do you have a way to backup your data? Is this machine an...
  22. Replies
    23
    Views
    4,278

    [PPC] Re: XServe G5 Windfarm issue

    You're welcome Jason. Unfortunately, my G5 is about to be repurposed as an OS X HTPC. I "need" it for recording TV shows, as we're having to return our DVR after cancelling satellite service and...
  23. Replies
    3
    Views
    1,170

    [PPC] Re: Lightning Extension 1.0 for Linux PPC

    I've seen the junk at the end of the line referencing "@" when trying to compile ffmpeg from source. The only thing I can think of is that we're using the wrong assembler (or the wrong one is...
  24. Replies
    58
    Views
    4,537

    [PPC] Re: New User Mac PowerPC G4 dual 500 Install help

    It sounds like the bootloader is installed correctly, but yaboot.conf is pointing to the wrong root partition. This might be correctable by booting off the Ubuntu CD, mounting the boot/root partition...
  25. Replies
    23
    Views
    4,278

    [PPC] Re: XServe G5 Windfarm issue

    Since I added
    rmmod windfarm_pid to my /etc/rc.local I haven't seen a single random crash or shutdown. I kept my system on heavy load for about 18 hours without a shutdown. So far the results...
Results 1 to 25 of 64
Page 1 of 3 1 2 3