Search:

Type: Posts; User: MarcusL; Keyword(s):

Search: Search took 0.01 seconds.

  1. Ubuntu 14.04 and Virtual Box shared folder automount issue

    Hi all, I just today started playing with VirtualBox and Ubuntu 14.04 but I am stuck at a point and need some help.

    I have installed the Guest Additions and created a shared folder in Windows for...
  2. Ubuntu 12.04, cannot restart degraded RAID 6

    UPDATE:
    I still do not know why the drive died, as these are only 9 months old. I run

    mdadm --stop /dev/md0
    and this released the drives, I then re run

    sudo mdadm --assemble --scan...
  3. Replies
    3
    Views
    603

    Re: Trouble with Webmin installation

    Hi Bashing-om, GENIUS! It worked perfectly. Many thanks!!
  4. Replies
    3
    Views
    603

    Trouble with Webmin installation

    Hi all,
    I am reasonably new to Ubuntu, and have run into trouble installing Webmin. I followed the instructions in this link and I am getting the following errors at the command:



    sudo...
  5. [ubuntu] Ubuntu server samba share visible at Win8 client but not accessible

    Hi all,
    I am a little stuck and appreciate your advice.

    I have set up an APACHE2 web development server using Ubuntu 13.04 and have also set up SAMBA for file sharing. I have successfully managed...
  6. [SOLVED] Re: Help to set access rights to share folders in SAMBA

    Hi Morbius1,
    Address please... for the Christmas card! THANK YOU SO MUCH.

    Re the "ballet" as you describe it, what I was trying to achieve is not so out of the ordinary (I would have thought!) so...
  7. [SOLVED] Help to set access rights to share folders in SAMBA

    Hi all,
    I am starting a different thread on this same issue to see if I explain it better than my first, and maybe I can get your expert help.

    I have a folder on an EXT4 partition on a RAID6...
  8. [SOLVED] GRUB install failure - Ubuntu Server x64 12.04

    UPDATE #3: I have got GRUB to install... my bad since my experience with Ubuntu is very limited. I had to point the GRUB install to /dev/sdg manually then it worked... doh!
    Thank you for all your...
  9. [SOLVED] Re: IBM/LSI SAS3444E controller not recognising 4TB drives

    Update:

    Following the steps in this post http://hardforum.com/showthread.php?p=1038602393 I managed to flash the adapter to a std LSI FW & ROM, of a later date than what I had. I got the rom from...
  10. Replies
    5
    Views
    438

    [SOLVED] Re: Advice on new Ubuntu installation

    Update:

    Following the steps in this post http://hardforum.com/showthread.php?p=1038602393 I managed to flash the adapter to a std LSI FW & ROM, of a later date than what I had. I got the rom from...
  11. [SOLVED] IBM/LSI SAS3444E controller not recognising 4TB drives

    UPDATE:
    Bought Adaptec controller, and all is OK now.


    Hi all,
    I decided to upgrade a server box I built 2 years ago and have been running Ubuntu 11.04. The box contained 10x 2TB WD Greens in...
  12. Replies
    5
    Views
    438

    [SOLVED] Re: Advice on new Ubuntu installation

    Hi Cheesemill,
    Thanks again for the help.

    My card is an LSI manufactured, IBM branded, SAS3444E. Its FRU number (from a sticker on the card): 25R8071. During post I can see the following on the...
  13. Replies
    5
    Views
    438

    [SOLVED] Re: Advice on new Ubuntu installation

    Hey Cheesemil,
    Thanks for the reply! You are right, 12.04 is just fine. I will follow your advice on this.

    I have run into a different problem now (of course!!) as I just finished (1/2 hr ago!)...
  14. Replies
    5
    Views
    438

    [SOLVED] Advice on new Ubuntu installation

    UPDATE:
    Bought Adapter controller and Installation completed OK

    ************************************

    I am upgrading my Ubuntu server this week and I am seeking expert advice.

    I have been...
  15. [SOLVED] Re: RAID 6 writing slow and stopping / timing out - cannot write large files to serve

    Hi SaturnusDJ,
    So you think this is the reason for the time outs? Makes sense if it is... I have seen a couple of times only I/O errors on sdi... but never sdh.

    Hmmm how to find enoug space to...
  16. [SOLVED] Re: RAID 6 writing slow and stopping / timing out - cannot write large files to serve

    Hi SaturnusDJ,
    Thanks for the help.

    Not sure how I screwed up and added 10&11 as whole disks... I noticed this difference in cat /proc/mdstat. Is there a way to re-align these two disks?

    On...
  17. [SOLVED] Re: Ubuntu Server cannot see Internet but can see machines on local network

    Sorry praseodym, I do not understand the question.

    Are you referring to "eth1:link down" above? The last message on eth1 is "link status definitely up" on the bond0 statement.

    Sorry, but I am...
  18. [SOLVED] Re: Ubuntu Server cannot see Internet but can see machines on local network

    Hi praseodym
    Thanks for the reply. Here's the info you requested.

    uname -a


    Linux LSERVER 2.6.38-11-server #48-Ubuntu SMP Fri Jul 29 19:20:32 UTC 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

    ...
  19. [SOLVED] Re: RAID 6 writing slow and stopping / timing out - cannot write large files to serve

    Hi SaturnusDJ,
    I have disabled bitmap, but effect is the same. Copy starts runing up to 40MB/s then drops off to 0MB/s and times out.

    Thanks.
  20. [SOLVED] RAID 6 writing slow and stopping / timing out - cannot write large files to server

    UPDATE:
    Upgraded drives on Server and installed 12.04. All seems OK now

    *************************************************

    Hi all,
    I have set up a server using ubuntu 11.04 some 2 years ago. I...
  21. [SOLVED] Ubuntu Server cannot see Internet but can see machines on local network

    UPDATE:
    Fresh installation Ubuntu 12.04 solved the issue

    *****************************************************

    Hi all,
    I thought of upgrading my Ubuntu server to latest release (it is used as...
Results 1 to 21 of 21