Search:

Type: Posts; User: pelgrim; Keyword(s):

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.03 seconds.

  1. Replies
    1
    Views
    719

    [ubuntu] new solution, new problem

    someone gave me a hint to try the 64bit version.
    That works, I can run the live cd.
    BUT
    when running the install, I get an empty partition table
    for my harddisk, and all buttons to manipulate the...
  2. Replies
    1
    Views
    719

    [ubuntu] asus P5Q Deluxe live cd failure

    I tried to install ubuntu 10.04, 12.04 and the 12.04 alternative iso
    on a second hand pc with an asus P5Q deluxe motherboard.

    Extensive reading on the internet and trial&error got me nowhere:...
  3. Replies
    49
    Views
    6,346

    [ubuntu] Re: Unable to mount cdrom0

    still no solution
    and we live in the same conutry, haha

    is it a belgian problem ?
  4. Replies
    0
    Views
    323

    [ubuntu] Karmic Koala vs HP Deskjet 540 printer

    Not sure what the problem is.

    Runnign hp-setup after downloading from
    http://hplipopensource.com/hplip-web/downloads.html
    and installing.
    Printer connected with lpt port.

    hp-setup doesn't...
  5. Replies
    49
    Views
    6,346

    [ubuntu] Re: Unable to mount cdrom0

    help :) (see previous post)
  6. Replies
    49
    Views
    6,346

    [ubuntu] Re: Unable to mount cdrom0

    The output:
    ls -al /dev/cd*
    ls: cannot access /dev/cd*: No such file or directory

    (that doesn't look promising ...)

    /etc/fstab:
    # /etc/fstab: static file system information.
    #
    # Use 'blkid...
  7. Replies
    2
    Views
    3,405

    [all variants] Re: AVC HD MTS to AVI Batch convert Bash script

    Well,
    I have my HD video recorder now for a year,
    and converting to avi in hd resolution works fine
    but what I really want is to edit in hd resolution to
    compile a new video from a bunch of...
  8. [ubuntu] Re: changing rights on home made desktop get lost

    thanx, but I just solved the problem.
    Guess what, I saw that post allready ...

    What did I do ?
    Perhaps something that would make you laugh, but hey,
    it worked for me ;)

    here it is:
    logged...
  9. [ubuntu] changing rights on home made desktop get lost

    apparently I did something very stupid.

    I changed the rights to my user home.
    I kept having a message that it wasn't right,
    so I changed all with
    chown username:username /home/username
    ...
  10. Replies
    49
    Views
    6,346

    [ubuntu] Re: Unable to mount cdrom0

    Ok, will do that,
    but I'm back at location of that pc on monday.
    Till then I hope
  11. Replies
    49
    Views
    6,346

    [ubuntu] Re: Unable to mount cdrom0

    I kind of have the same problem here:

    I can boot from cd/dvd drive,
    but once installed Ubuntu KK it can't mount to de cd/dvd player.

    terminal outputs:

    pelgrim@pelgrim:~$ sudo mount -t...
  12. [ubuntu] Nvidia driver 190.42 not installable on Dell Precision 470

    To use dual screen and opengl, I need to use restricted driver for
    my graphic card on Dell Precision 470, that is:
    NVIDIA-Model-P231, Nvidia Quadro4 NVS 280 XGL 64MB 2D PCI-E 16x
    (still standard...
  13. Replies
    20
    Views
    3,908

    [ubuntu] Re: X does not start after nvidia-xconfig

    I think this is them most usefull information from
    nvidi-installer.log

    -> Kernel module compilation complete.
    ERROR: Unable to load the kernel module 'nvidia.ko'. This happens most
    ...
  14. Replies
    20
    Views
    3,908

    [ubuntu] Re: X does not start after nvidia-xconfig

    think you're a post behind, got that far.;)
    Tried to install 190.42, but installer tells me
    after all its warnings:

    ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before
    ...
  15. Replies
    20
    Views
    3,908

    [ubuntu] Re: X does not start after nvidia-xconfig

    Nvidia driver search gives me the result you gave me: 190.42
    perhaps you found it also there.
    No choise to give it a go, see where it brings me.
    I report later the result
  16. Replies
    20
    Views
    3,908

    [ubuntu] Re: X does not start after nvidia-xconfig

    It is still the original configuration of the
    Dell Precision 470
    dell.com tell me:
    "The default card is NVIDIA's Quadro NVS 280,"
    The model number written on the card is P231,
    which match the...
  17. Replies
    20
    Views
    3,908

    [ubuntu] Re: X does not start after nvidia-xconfig

    32bit version
    The installer tells me to use 173 version,
    which I tried first af all, later on a used 180, 185

    Installer gives me also (after 2 warnings) next:

    WARNING: You do not appear to...
  18. Replies
    20
    Views
    3,908

    [ubuntu] Re: X does not start after nvidia-xconfig

    Can you specify which repository ?
    Doesn't show up in synapctics.

    In console I get:
    sudo apt-get install nvidia-glx-190
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree
    Reading...
  19. Replies
    107
    Views
    113,900

    [ubuntu] Re: nvidia settings can't save to conf file

    I have a similar problem with nvidia as described in next thread:

    http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1332413&highlight=nvidia

    first I had the problem like you all had here,
    but I found...
  20. Replies
    20
    Views
    3,908

    [ubuntu] Re: X does not start after nvidia-xconfig

    Just to bring this back under attention:

    still was not able to solve the problem.
    Anybody has any experience with this one ?
  21. Replies
    20
    Views
    3,908

    [ubuntu] X does not start after nvidia-xconfig

    Hi folks.

    I installed Ubuntu Karmic Koala (9.10) on a Dell P470
    graphic card: Nvicia model P231

    Performed: sudo apt-get install nvidia-glx-185
    xorg-settings refuses until I have the new...
  22. [ubuntu] Keyboard layout not saved, changes after reboot

    Whenever I boot ubuntu, my keyboard layout is set on qwerty.

    I can change it in keyboard preferences to Belgian (Azerty),
    but that will only stay until I reboot.
    When I'm too fast to do this, it...
  23. Replies
    30
    Views
    35,270

    Re: HOWTO : Apache2 + Tomcat5

    It looks like Tomcat is not running.

    I had a simalar problem here.
    When I checked Apache was running automatic as a service at boot,
    but tomcat not.
    Try to shut down Apache and Tomcat,
    and...
  24. Replies
    30
    Views
    35,270

    Re: HOWTO : Apache2 + Tomcat5

    ok, finally I figured it out ...

    /etc/init.d/tomcat5

    there is the option to put security off ...

    One final problem remains that I can't figure out:
    I installed apache and tomcat with...
  25. Replies
    30
    Views
    35,270

    Re: HOWTO : Apache2 + Tomcat5

    is there any way I can get rid of this security settings.

    making the entries
    <servlet>
    <servlet-name>"invoker" ...

    <servlet-mapping>
    <servlet-name>"invoker" ...

    active didn't help,
Results 1 to 25 of 37
Page 1 of 2 1 2