PDA

View Full Version : error on exiting mythtv-setup



sdowney717
October 1st, 2008, 11:54 AM
Card1 (type composite1) is set to start on channel Please add, which does not exist

Card1 (type S-video1) is set to start on channel Please add, which does not exist

Do you want to fix these problems?

selecting yes does not fix the problem, select no exits and whentrying to watch TV, I get a black screen.

this is a avc-2010 capture card with svideo and composite inputs
the card is working with VLC streaming

stevanbt
October 1st, 2008, 12:15 PM
Hi,
I assume you've scanned for channels and that setup has retrieved the channels ok. You need to go into Input Connections (I think that's what it's called) and tell setup which channel the card should start on.

Thanks, Steve.

sdowney717
October 1st, 2008, 05:30 PM
well the problem is, this is not a tuner card.
But supposedly this is supported in mythtv.

It is a video capture card only.
All it does is take either svideo or composite input with left and right audio.

Anyway I can use VLC to capture the stream and even record a show from a vcr tuner.

Do you think this issue of a channel setting is stopping it from working?
Any I dont see how you would set a channel

http://gentoo-wiki.com/HARDWARE_Setup_MythTV

this is my capture card

http://linuxtv.org/v4lwiki/index.php/Ivtv_devices_(cx23415%2C_cx23416)



05:0a.0 Multimedia video controller: Internext Compression Inc iTVC16 (CX23416) MPEG-2 Encoder (rev 01)

gcummins
March 14th, 2009, 01:58 AM
I am experiencing the same problem with a Brooktree BT848 capture card. Did you find a workaround?

vancheese
December 28th, 2009, 11:45 AM
Was this ever resolved?

sdowney717
December 30th, 2009, 12:05 AM
no, I never did figure it out.
I simply use VLC to open the card
and I can record using vlc, select advanced controls and you get a red record button

vancheese
December 30th, 2009, 11:49 AM
I asked this question on the mythtv-users forum
Here is the response

http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/users/414967