PDA

View Full Version : [ubuntu] Gatway m6824 drivers



frenchsquared
August 24th, 2008, 04:13 AM
something happend
Earlier today my computer was running Ubuntu just fine
I updated to the newest version yesterday and for the first time ever the computer had sound. I was paling around with wine and suddenly my wifi card isnt working and the sound is gone. I have no idea how to track what happened or how to reinstall the drivers. Something also seems wrong with the graphics driver. Has an onboard ATI card

frenchsquared
August 24th, 2008, 04:19 AM
here are the specs
#
Processor: Intel Core 2 Duo CPU T5250 @ 1.50GHz, 2MB L2 Cache, 667MHz FSB
#
Display: 15.4 widescreen Ultrabright (glossy) WXGA TFT (1280x800)
#
Memory: 3GB DDR2 667MHz (upgradable to 4GB)
#
Video: ATI Mobility Radeon HD 2400 XT Dedicated Graphics with up to 892MB Hypermemory (128MB GDDR3 dedicated)
#
Hard Drive: 250GB 5400RPM SATA

frenchsquared
August 24th, 2008, 04:25 AM
gordon@Gateway:~$ lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Unknown device 94c8

gordon@Gateway:~$ compiz
Checking for Xgl: not present.
Detected PCI ID for VGA: 01:00.0 0300: 1002:94c8 (prog-if 00 [VGA controller])
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Comparing resolution (1280x800) to maximum 3D texture size (2048): Passed.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz: 406: /usr/local/bin/compiz: not found