PDA

View Full Version : OMG Pink/Orange Ponies font colour and usability.



mips
July 29th, 2008, 04:16 PM
Gents,

The font colour used here is a usability issue. It is not easy or pleasant on the eyes and causes strain/discomfort. Many people have complained about this including people suffering with sight issues.

What are your intention, are you going to revert the font colour back to the forum default (black) or are you going to persist with using colours that are hard on the eyes?

A simple "Yes, we are going back to a black font" or "No, we are going to continue using hard to read colours" will suffice.

Thanking you.

matthew
July 29th, 2008, 05:08 PM
We plan to continue to use colors other than black for the text.

mips
July 29th, 2008, 05:34 PM
Well in that case would you consider dark green or dark blue. Something without all the luminance?

matthew
July 29th, 2008, 05:57 PM
Well in that case would you consider dark green or dark blue. Something without all the luminance?http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=5481250#post5481250

mips
July 29th, 2008, 06:11 PM
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=5481250#post5481250

Great minds think alike is all I can say :)

mips
August 1st, 2008, 07:45 PM
Thanks, the colour change to purple is MUCH easier on the eyes.

One last question, why is the font in bold?

Besides that I'm pretty happy with the current situation.

LaRoza
August 1st, 2008, 07:47 PM
One last question, why is the font in bold?

Besides that I'm pretty happy with the current situation.

Now that the colour issue is finished (for now), I checked and it isn't bold to me:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=5504538&postcount=20

I am using Opera 9.50 and it doesn't look bold. Perhaps the purple looks bold compared to the old colours though.

mips
August 1st, 2008, 08:01 PM
Now that the colour issue is finished (for now), I checked and it isn't bold to me:

http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=5504538&postcount=20

I am using Opera 9.50 and it doesn't look bold. Perhaps the purple looks bold compared to the old colours though.

Very strange indeed. I don't have Opera but tried it in Konqueror and there the fonts look the same as in the other sections. With Firefox on the otherhand the font is definately bold for me and the other sections are 'normal'.

It might have something to do with the fact that all my Firefox fonts are not default (I set them to Bitstream Vera Sans) but then again I used the same fonts for Konqueror.

Gonna have to scratch my head on this one as it is probably 99.999% a problem on my side.

In that case I consider my issue resolved and would like to thank you all for making this happen.

mips
August 1st, 2008, 08:11 PM
http://img374.imageshack.us/img374/3445/forumsbc8.th.png (http://img374.imageshack.us/my.php?image=forumsbc8.png)

matthew
August 1st, 2008, 08:23 PM
Odd. Here's what I'm seeing in FF 3.0.1

mips
August 1st, 2008, 08:39 PM
Odd indeed as I also have FF3.0.1

Right now I'm going to switch my mind of by watching some TV (We have been having reruns of all the old 007 movies and as corny as they are I'm a sucker for them ;) . I will scratch my head in the morning and if need be post a new thread in the support sections as this is clearly a problem on my side.

I thank you for your assistance.