PDA

View Full Version : [ubuntu] [SOLVED] Network (both wired and wireless) Problems in 8.04



Kaneda
June 22nd, 2008, 11:45 PM
So, I just updated to Hardy Heron, and I can't connect to the internet anymore. Things worked fine in 7.10.

Here is my hardware info from lshw -C network:


id: network
description: Ethernet controller
product: 82573L Gigabit Ethernet Controller
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:02:00.0
version: 00
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress cap_list
configuration: latency = 0

id: network
description: Network controller
product: AR5418 802.11abgn Wireless PCI Express Adapter
vendor: Atheros Communications Inc.
physical id: 0
bus info: pci@0000:03:00.0
version: 01
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress msix bus_master cap_list
configuration: latency = 0


ifconfig doesn't show anything but the lo local loopback. (no eth0, wlan0, etc.)

I have madwifi installed.

The physical on/off switch for the wireless on my laptop is turned to ON, but the wireless LED indicator is OFF.

Bluetooth is on and working normally.

I did not have any network problems in Gutsy Gibbon aside from Network Manager being buggy every so often.

iwconfig brings up the following:


lo no wireless extensions

irda0 no wireless extensions



I just tried rebooting with my computer plugged into the router through a wired connection and now the wired connection is showing up on ifconfig (although it didn't show up when I plugged it in before rebooting).

Any help would be appreciated. Thank you!

Kaneda
June 23rd, 2008, 06:58 AM
Well, I got things working. Although I had madwifi installed, I tried reinstalling the newest drivers using the guide at #4 here (https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/Madwifi).

I found this answer thanks to Ayuthia in this post (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=819373&highlight=AR5418). Thanks Ayuthia!