PDA

View Full Version : [ubuntu] "No libGL on this box"



djbon2112
April 23rd, 2008, 06:36 AM
I can't find a straight answer anywhere. They all simply say "use the hardware accelerated driver" or something equally stupid. Well, I am using the latest nVidia driver from their site, installed and activated using the Restricted Driver Manager, and I still get this stuff (err:wgl:X11DRV_wglGetProcAddress No libGL on this box - disabling OpenGL support !) when I try to run OpenGL programs.

Here's glxinfo |grep -i -e direct -e vendor:


joshua@joshua-laptop:~$ glxinfo |grep -i -e direct -e vendor
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".


Any help appreciated!

djbon2112
April 24th, 2008, 05:43 PM
Anyone? I just want to play Peggle!

Ringi
April 24th, 2008, 07:04 PM
Look at this:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux-restricted-modules-2.6.24/+bug/192490

djbon2112
April 25th, 2008, 12:40 AM
Followed http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=698805 to the letter, and it still doesn't work. Yes, I've rebooted.


joshua@joshua-laptop:~$ glxinfo
name of display: :0.0
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

visual x bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer ms cav
id dep cl sp sz l ci b ro r g b a bf th cl r g b a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 24 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 24 dc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x5a 32 tc 1 0 0 c . . 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 None

djbon2112
May 19th, 2008, 11:25 PM
I've tried following multiple fixes for this bug, but none of them seem to work. Does anyone have any additional suggestions?