PDA

View Full Version : Editor de Pagines WEBmanelolesa
October 26th, 2007, 10:16 AM
Tinc que fer un treballet Web.

Quin creieu que es el millor editor de pagines Web.


Salutacions

Aljullu
October 26th, 2007, 02:35 PM
Jo faig servir el Kompozer, no estÓ mal, per˛ tÚ un munt de bugs. Em va servir per fer aquesta web (http://www.psico-ajuda.cat/).

PellRoja
October 26th, 2007, 03:41 PM
gedit, i coneixements de html http://www.informaticat.com/wiki/index.php?title=Apunts_de_HTML

coneixements de Css per posar-ho tot maco, i amb la extensiˇ de firefox firebug, per retocar en calent el css.

si no vols codi, komposer, quanta+ potser t' ajuden.

lluisanunez
October 26th, 2007, 05:34 PM
Amb BlueFish tens un exceŀlent editor de codi, amb moltes macros, i a mÚs n'aprendrÓs (vull dir que no t'ho fa tot em pla Dreamweaver sin˛ que vas veient com va el codi)

jodufi
October 26th, 2007, 06:06 PM
En aquesta pÓgina (http://alts.homelinux.net/) trobarÓs moltes alternatives a les aplicacions privatives que pots estar acostumat.

Per a editors web pot mirar aquestes (http://alts.homelinux.net/search.php?type=priv&q=dreamweaver).

jerec
October 26th, 2007, 09:37 PM
Jo normalmente quant he de fer quelcom amb html o php faig servir la consola i l'editor "Joe"(despres ho passoc amb algun verificador deol estandard HTML
Hi ha algunes eines guapes WYSIWYG (What You See Is What You Get) amb el linux, que no tenen res a veure amb la runa que posa el "frontpage" en el codi standard html.

Aqui en tens algunes:

El Quanta Plus (molt recomenable) http://quanta.kdewebdev.org/index.php

El Nvu (el tens per Linux, Mac y Windows, un projece interesant, que comenša a destacar molt)
http://www.nvu.com/index.php

Amaya (sota les ales del W3C i tambe el tens per a Mac, Linux i Windows)
http://www.w3.org/Amaya/

BlueFish (Una mica menys facil, pero interessant)
http://bluefish.openoffice.nl/index.html

Scream (Bon projecte, sobretot per a desenvolupadors Web)
http://www.screem.org/

Miquel Ubuntero
October 26th, 2007, 10:02 PM
Nvu Ús molt sencill. A mÚs, estÓ en CatalÓ.
fes un cop d'ull: http://www.softcatala.org/wiki/Nvu
Salut!

patrickfromspain
October 26th, 2007, 10:46 PM
Sobre l'NVU:

KOMPOZER - NVU 1.0, released in June 2005, is the last official release that you will find at most download sites, however, it isn't the newest or best version of the Nvu software. An unofficial bugfix/update called "KompoZer" is available here. KompoZer is not a cure-all for all the bugs in NVU 1.0, but it does fix some of the major annoyances. If you use NVU 1.0 and it works for you, stick with it. But if you run into problems, give KompoZer a try and see if it helps.

eselma
October 26th, 2007, 11:06 PM
Ja pots veure que hi ha varietat. Des dels editors tipus WYSIWYG (Nvu (+), Kompozer, etc.) fins als editors de text purs i durs (gedit, joe, EMACS amb perdˇ per les comparacions... fins i tot hi ha qui usa VIM). Per˛ tambÚ hi ha una tercera via: editors que permeten "controlar el codi" i ressaltar la sintaxi alhora que ajuden als novells a crear pÓgines de mode exclusivament grÓfic (aix˛ darrer, no ho he fet, per˛).

El mÚs important, per a mi, Ús assegurar-se que el codi resultant Ús vÓlid W3C. Una eina simple i potent Ús el tidy, que porta incorporat l'editor Quanta de l'entorn KDE, integrat dins de Kwebdevelop; juntament amb moltes altres utilitats que permeten visionar, verificar i publicar les pÓgines. Un parell d'opcions interessants tambÚ sˇn el Bluefish i el Screem, potser aquestes menys intuitives.

Com sempre: prova, compara i queda't amb el que mÚs t'agradi. Aix˛ si, no decideixis a la primera hora de provar-ho.

Druiling
November 16th, 2007, 08:34 PM
Hola,
Vull fer una pÓgina web. He estat mirant tots els vostres missatges i he pensat (veient un enllaš que un de vosaltres ha penjat), que potser el mÚs fÓcil i intu´tiu Ús el nvu. La qŘestiˇ Ús que vaig al synaptic i el tinc instal.lat, ara vaig a aplicacions/afegir-eliminar i no el trobo.
Alg˙ pot dir-me quŔ no estic fent?
GrÓcies.
D.

abuch
November 17th, 2007, 10:21 AM
Hola,

l'NVU no hi Ús en els repositoris, suposo que degut a que no s'ha desenvolupat des de la versiˇ 1.0 (Juny 2005). Pots instalĚlar per˛ la versiˇ en catalÓ des d'aquÝ. (http://www.softcatala.org/wiki/Nvu)


No recordo el procÚs, per˛ diria que no cal compilar res, i que el fitxer que baixes duu totes les llibreries que i calen. En tot cas mira't les instruccions d'instalĚlaciˇ.

Aleix

lluisanunez
November 17th, 2007, 02:12 PM
NVU era un projecte Linspire, i s'ha deixat de desenvolupar/mantenir. La versiˇ actual i vigent Ús Kompozer (http://www.kompozer.net), tampoc el trobarÓs al Synaptic per˛ et pots baixar un paquet .deb (per Debian/Ubuntu) de la pÓgina.

Druiling
November 18th, 2007, 12:38 AM
GrÓcies a tothom.
D.