PDA

View Full Version : Fails To Start Graphics



Lster
August 1st, 2007, 03:54 PM
I have tried Ubuntu about a month ago and when I boot it gets to the point where it should load the login screen and I get the message that X cannot startup. I tried todays build and the bug is still present. I'm fine with not using Ubuntu until it is released officially, but perhaps I should report it?

Of course if it is already registered, there is no need.

My laptop is:

Core Duo
2GB RAM
ATI Mobility Radeon x1400
(Acer Aspire 5670)

Lster
August 1st, 2007, 04:09 PM
I tried booting in Safe Graphics mode - still didn't work. I read the error message this time; I tried to record important parts - it was (something like):


X Window System Version 1.3.0
Release date: 19 April 2007

and


Fatal server error:
no screens found

smartboyathome
August 1st, 2007, 04:50 PM
This should be moved to the development forum. You might get more help there.

Lster
August 1st, 2007, 06:01 PM
Maybe; although I am testing an image.

Mods: please do move it! Thanks.

ashvala
August 4th, 2007, 09:47 AM
Same here!

Lster
August 4th, 2007, 09:54 AM
What are your computer's specs? Do you have an ATI graphics card like me? I'm interested to see what's going on.

gecko94
August 11th, 2007, 03:06 AM
Is this with the live cd or after install?

Lster
August 22nd, 2007, 09:01 PM
With the Live CD. I can't get to the install - I'll try again in September.

jerrylamos
August 25th, 2007, 02:40 AM
Ubuntu Gutsy Tribe 5 build as of Thursday, Aug 23 boots with graphics support on Thinkpad R31 and installs on Desktop IBM NetVista, neither of which worked on Tribe 4. If you're game might work for you too?

Cheers, Jerry

Lster
August 30th, 2007, 01:05 PM
Yeah, I will try on the first of September. Otherwise I will exceed my monthly cap - LOL.

kirenpillay
September 6th, 2007, 10:35 PM
I'm having the same problem. It occurs on my HP Laptop nx 9420 as well as my Dual-SLI based AMD64 machine. I'm getting the "No screens found" error.