PDA

View Full Version : World Of Warcraft. I can't use OpenGL, help!



johnnyboyc
June 20th, 2007, 02:46 PM
I have done all the tutorials on how to wine WoW.

But even after that, I learned I have an ATI graphics card, which apparently doesn't support the command OpenGL in the Config.wtf file.

So, other than Direct X, is there anything else that works? Or maybe a way to make Direct X work?



Any Help is appreciated.

John

johnnyboyc
June 20th, 2007, 03:20 PM
Please, doesn't anybody know how to make WoW work on an ATI card?

hikaricore
June 20th, 2007, 03:30 PM
There are many existing WoW threads on this forum which cover running WoW under wine (and some even with an ATI card).

Please read through them, and ask your questions in an existing WoW thread.
Also make sure your card is supported by the linux drivers and that they are installed corrently.

Gizmo89
November 20th, 2007, 01:58 AM
this is a year too late, but oh well, just incase there are people out there who'd like to know a possible way for getting World of Warcraft to run on ubuntu "7.04", not have quite done it for 7.10 yet.
I got it running and this was it working at around 1fps, :O omg, slow down!, but then after reading a couple of things on forums and stuff, noticed something/someone mention about using the opengl flag when running wow from console..... so typed it in and now wow works no worries on ubuntu.
Anyway, the graphics card i was using was fx5700 by nvidia, xfx i think, but i sure this would apply after installing your ati cards.
Follows these instructions the best you can to get your graphics card to work with your games, so you can actually "open" catalyst control center : https://help.ubuntu.com/community/BinaryDriverHowto/ATI .
Then what i did was simply copy my wow folder from my windows machine to the ubuntu (home/username/World of warcraft) (made a folder ;) then when its done copying, you won't believe how easy it is.
sudo su
'home/username/WorldofWarcraft//WoW.exe' - opengl

bingO!

if that helps, your welcome, if not, sorry, but at least i tried