PDA

View Full Version : Repositori corrupte - Problemes amb programari mal instal.lat - Ajuda!!!



peremayol
March 11th, 2007, 10:43 PM
Fa unes setmanes vaig reinstal.lar-me un PC on tenia XP amb Ubuntu i he quedat molt i molt content i satisfet amb el canvi. Tot he anat de meravella fins que he provat d'instal.lar-me els drivers NDAS...
Ara el repositori se m'ha quedat fomut i em diu que el repositori està malmés i que cal reinstal.lar el paquet ndas-admin.
He provat tots els truc de --force de -remove, he provat de reinstal.lar...
Res!!!
Alguna idea salvadora! Vull que el meu repostori de programari torni a actualitzar-se solet!
Salutacions
Pere

marcoil
March 12th, 2007, 12:08 AM
Per reinstal·lar un paquet has de fer
$ sudo apt-get --reinstall install paquet

Moltes vegades per reparar el sistema basta fer un
$ sudo apt-get dist-upgrade

Si provant això no s'arregla, posa'ns per aquí el que et digui l'apt-get, a veure quin és el problema concret.

Sort!

peremayol
March 12th, 2007, 12:15 AM
Pel que fa al primer que em proposaveu

pere@pere-laptop:~$ sudo apt-get --reinstall install paquet
Password:
S'està llegint la llista de paquets... Fet
S'està construint l'arbre de dependències
Reading state information... Fet
E: El paquet ndas-admin necessita ser reinstal·lat, però no se li pot trobar un arxiu.


El segon dóna un missatge semblant

pere@pere-laptop:~$ sudo apt-get dist-upgrade
S'està llegint la llista de paquets... Fet
S'està construint l'arbre de dependències
Reading state information... Fet
E: El paquet ndas-admin necessita ser reinstal·lat, però no se li pot trobar un arxiu.


Alguna idea?

orestesmas
March 12th, 2007, 01:29 AM
SI. Prova per aquest ordre:

1) "sudo apt-get -f install"

Si això no rutlla, mira de desinstal·lar per força el paquet ofensiu:

2) "sudo dpkg -r --force-all ndas-admin"

i després de la neteja fes un update i un upgrade. Això t'hauria de tornar a deixar el sistema en un estat estable.

Llavors el consell és que utilitzis l'aptitude per instal·lar el ndas-admin aquest. És una eina de consola però dóna molta informació sobre els conflictes de paquets que es poden produir, abans que es produeixin. Jo no em sabria estar sense.

marcoil
March 12th, 2007, 12:18 PM
Crec que aquest error es pot donar perquè tenies el paquet en un repositori que o ha deixat de funcionar o ja no té el paquet ndas-admin.

Si aconsegueixes destal·lar-ho, fes un sudo apt-get upgrade i després possiblement trobaràs que apt-cache search ndas-admin ja no te troba el paquet.

peremayol
March 12th, 2007, 09:22 PM
Quan faig un

sudo apt-get -f install

Rebo com resposta

S'està llegint la llista de paquets... Fet
S'està construint l'arbre de dependències
Reading state information... Fet
E: El paquet ndas-admin necessita ser reinstal·lat, però no se li pot trobar un arxiu.

Quan faig un
sudo dpkg -r --force-all ndas-admin

Rebo una resposta una mica més clarificadora...

dpkg - avís, no es tindrà en compte el problema per estar activa una opció --force:
El paquet està en un estat molt dolent e inconsistent - el tindreu que
reinstal·lar abans d'intentar desinstal·lar-lo.
(S'està llegint la base de dades ... hi ha 136559 fitxers i directoris instal·lats actualment.)
S'està desinstal·lant ndas-admin ...
/etc/init.d/ndas: 14: Syntax error: "(" unexpected
dpkg: s'ha produït un error en processar ndas-admin (--remove):
el subprocés pre-removal script retornà el codi d'eixida d'error 2
System startup links for /etc/init.d/ndas already exist.
/etc/init.d/ndas: 14: Syntax error: "(" unexpected
dpkg: s'ha produït un error en netejar:
el subprocés post-installation script retornà el codi d'eixida d'error 2
S'han trobat errors en processar:
ndas-admin

Alguna idea de què vol dir aquesta resposta?

CarlesOriol
March 12th, 2007, 10:10 PM
Pot ser per culpa del dash. A mi ja m'ha passat en més d'un paquet.

si vols provar pots fer això :

AVIS!! Es tracta d'una bojeria i el més segur és que no funcioni i pots trencar-ho tot

fas :

cd /bin
sudo ln -sf bash sh

desinstal·les com ho feies i després tornes a l'estat notmal amb:

cd /bin
sudo ln -sf dash sh

AQUEST DARRER PAS ÉS IMPORTANTISSIM EN QUALSEVOL CAS.

peremayol
March 12th, 2007, 10:41 PM
Moltes Gràcies
Ha Funcionat
M'ha Desaparegut L'error I Ja Se M'han Actualitzat Els Paquets Pendents

CarlesOriol
March 13th, 2007, 09:43 AM
;-)

orestesmas
March 13th, 2007, 11:02 AM
Potser s'hauria de reportar l'error al bugtracking...

CarlesOriol
March 13th, 2007, 04:43 PM
el canvi de bash a dash en la versió edgy ha produit molts d'aquests errors principalment en les comparacions, if major, menor i la gestió d'arrays.

Aquest paquet no està en cap repositori "standard" universe, multiverse, restricted...

Si creieu convenient haurieu d'avisar al "mantenidor" del repositori des de el que s'ha instal·lat.

simonbcn
May 21st, 2007, 06:46 PM
Yo he tenido el mismo problema.
El problema se produce en la línea siguiente del script de inicio /etc/init.d/ndas :

if [ "${_version_/$s}" != "${_version_}" ] ; then
En bash (la expresión en negrita) se interpreta correctamente, pero en dash no.
Así que los de Ximeta tendrían que cambiar este script para Ubuntu.

Por cierto, si dejo el enlace sh para que apunte permanentemente a bash en lugar de dash, qué problemas me puedo encontrar?

CarlesOriol
May 21st, 2007, 07:46 PM
Bàsicament funciona igual.

El bash és més complet i bastant més pesat (gairebé 10 cops).

-rwxr-xr-x 1 root root 700560 2007-04-11 01:32 /bin/bash
-rwxr-xr-x 1 root root 80500 2007-03-05 07:00 /bin/dash

Però per tal de garantir la compatibilitat amb tot el que es vagi desenvolupant et recomano que mantinguis el dash. Aquells programes que per les causes que siguin no puguin canviar de shell ja ho indicaran a la primera línia amb un #! /bin/bash.

----------------------------------------------------------

Nota: Estàs en el forum de l'equip d'ubuntaires en català i la llengua oficial és el català. Pots usar l'eina apertium o el web www.internostrum.com per ajudar-te a fer les traduccions.

--------------------------------------------------------

simonbcn
May 21st, 2007, 08:04 PM
Però al ser bash major, això no implica que bash conté dash (en certa manera). Em refereixo que si alguna cosa funciona en dash, per força funcionarà en bash, no?
Estic provant http://www.internostrum.com/ i és realment útil. Gràcies.

CarlesOriol
May 21st, 2007, 08:49 PM
Crec que no t'hi trobaras en cap cas que funcioni en dash i no en bash.

Els avantatges d'usar dash son clarament evidents. Gairebé 100 Kb davant de vora 1 Mb. El sistema és més lleuger.

simonbcn
May 21st, 2007, 11:40 PM
Gràcies. He tornat a posar l'enllaç sh a dash. Mentre no corregeixin aquest problema els de Ximeta, hauré de fer els canvis cada vegada que faci actualitzacions.