PDA

View Full Version : [ubuntu] InteL Graphics



bpb101
December 30th, 2012, 10:50 PM
I Bet Im proably the first one ever on linux to have a graphics problem.
Right anyway

Ive Got and intel i7 2600 Cpu Clocking in at 3.4ghz ( its graphics Built in is INTEL HD Graphics 2000)(only vga )

ive also got an AMD Radon HD 6670 graphics card. ( it has a vga , dvi and hdmi input)

Now, I Have a AOC 24 inch screen with only a Vga output.
And a Prestigio 17in screen with a vga and dvi output

Right, I Pluged in the AOC and all works grand in both windows and ubuntu.
Then i got a 17 in Prestigo. When i Pluged in the prestigo with a vga -vga (with dvi converter) to the graphics card, It just simply didnt display ( on windows or ubuntu)
However When i Pluged it in to the vga from the on board graphics it did. ( Windows)
try it in ubuntu and no joy. (only the orginial 24IN AOC works)

I havent installed the graphics for the intel and thats why im here. How Can i? The Intel site just links me to http://intellinuxgraphics.org/ but i cant find my On board Graphics.Plus Installing seams painfull

The Strange this is however , when i turn off the pc , ( just as we see the purple screen with the ubuntu logo it switches to the Prestigo 17in)

Running ubuntu 12.04 64 bit

Help us Please
Thanks
Barry

mikewhatever
January 3rd, 2013, 08:15 PM
Installing drivers is a Windows mind set, you don't normally need to do it in Ubuntu. A graphics driver for Intel GPUs is included with Ubuntu, so I'd suggest troubleshooting.
https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/BlankScreen
http://askubuntu.com/questions/162075/my-computer-boots-to-a-black-screen-what-options-do-i-have-to-fix-it

PS: I'd also suggest cleaning up the question by removing irrelevant info, and by correcting the spelling.

bpb101
January 3rd, 2013, 08:53 PM
Installing drivers is a Windows mind set, you don't normally need to do it in Ubuntu. A graphics driver for Intel GPUs is included with Ubuntu, so I'd suggest troubleshooting.
https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/BlankScreen
http://askubuntu.com/questions/162075/my-computer-boots-to-a-black-screen-what-options-do-i-have-to-fix-it

PS: I'd also suggest cleaning up the question by removing irrelevant info, and by correcting the spelling.


Nither of these seam to help. I think it has something to do with the fact that there is a second graphics card, (amd hd radon 6670)

Today , i tried removing the main 24 inch screen and just let the smaller screen on the internal graphics - the bios did not show -

i Should mention that i see a completely black screen, with the darkest of black lights

mikewhatever
January 3rd, 2013, 10:34 PM
Nither of these seam to help. I think it has something to do with the fact that there is a second graphics card, (amd hd radon 6670)

Today , i tried removing the main 24 inch screen and just let the smaller screen on the internal graphics - the bios did not show -

i Should mention that i see a completely black screen, with the darkest of black lights

That was quick (even for an expert). I doubt you've even looked at the links.

tgalati4
January 3rd, 2013, 10:53 PM
Search the forums for how to turn off modeset in the kernel boot parameters. This is a common problem that frequently trips up folks, right?

bpb101
January 4th, 2013, 12:55 AM
That was quick (even for an expert). I doubt you've even looked at the links.




If you never see your BIOS screen, then that points to perhaps some hardware issue. - Not a hardware problem
The screen displays but is far too time and/or the backlight can't be adjusted. See Kernel/Debugging/Backlight - (https://wiki.ubuntu.com/Kernel/Debugging/Backlight)Cant see the screen , cant access it , unless ctrl alt f1 ( then terminal appears on the second scren
If you see "Out of Scan Range" or similar, you don't have this bug. See X/Troubleshooting/Resolution (https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/Resolution) instead. ( dont see it)
If the blank/black screen occurs after resuming from suspend, you have a different class of bug. See DebuggingKernelSuspend (https://wiki.ubuntu.com/DebuggingKernelSuspend) or UnderstandingSuspend (https://wiki.ubuntu.com/UnderstandingSuspend)- Not happing after suspend
If it occurs when closing your laptop lid, see the PipeA Quirk (https://wiki.ubuntu.com/X/Quirks) as a better possibility. ( not a laptop)
If the blank/black screen comes after your screen saver has been running, you may either have a screensaver-induced crash (see X/Backtracing (https://wiki.ubuntu.com/X/Backtracing)) or a power management failure (See PowerManagement (https://wiki.ubuntu.com/PowerManagement)) (nothing to do with screen saver
If you see a screen of a different color (brown, white, multi-colored corruption, etc.) you are seeing a different class of graphics bug. Obtaining register dumps (see below) may still be of value however.( no colurs)
If it occurs *after* entering your password on the login page, you have some different class of issue, such as an issue with 3D / DRM. Try disabling compiz (sudo chmod a-x /usr/bin/compiz), logging in as a different user, or turning off DRI.(not getting as far as password)

The second link had nothing concering it , i cant see anything on the screen not even the boot (where you enter setup ) on the second screen


I appericate the help and im doing my best on this side to get the second screen working , as to help myself and other who in the future may have this problem I can asure you i looked through the links



Most of these links were talking about dual booting problems asscoiated , i however am not techincaly dual booting , As i select my hard drive before i boot ,


I have had nomodeset on to first install the graphics chip for the amd card , the 2nd screen didnt work here either

Temüjin
January 5th, 2013, 02:59 AM
Okay, so you're plugging the AOC into the IGP and the other one into the AMD card? I really doubt that will work under Linux with Intel/ATI hybrid graphics.

bpb101
January 5th, 2013, 03:53 AM
Okay, so you're plugging the AOC into the IGP and the other one into the AMD card? I really doubt that will work under Linux with Intel/ATI hybrid graphics.

No, i pluuged the AOC into the amd and the 17in prestigio into the intel on board.

When i click ctrl alt f1 , the aoc turns black and the terminal apears on the 17inch prestigio. When i click , ctrl . alt f7 , the terminal still apears on the 17in prestigio but i cant access it ( and the AOC apears as normal),,

Also , when i shutdown the pc, the ubuntu logo for shuting down , apears on the second 17 inch prestigio