PDA

View Full Version : wna3100 wirless adapter issues



Calgacus
January 26th, 2012, 06:05 PM
More problems for this forum on WNA3100 wireless adapters

ndiswrapper -l brings up autorun:invalid driver
bcmn43xx64:driver installed
device (0846:9020) present

is this wireless adapter working correctly as iwlist scan just says
lo interface doesnt support scanning
etho interface doesnt support scanning but no mention of wlan



Any help would be greatly appreciated and your community spirit is awesome and would like to learn to contribute but a bit of a noob here

Calgacus
January 26th, 2012, 09:13 PM
wna3100 wirless adapter issues
More problems for this forum on WNA3100 wireless adapters

ndiswrapper -l brings up autorun:invalid driver
bcmn43xx64:driver installed
device (0846:9020) present

is this wireless adapter working correctly as iwlist scan just says
lo interface doesnt support scanning
etho interface doesnt support scanning but no mention of wlan



Any help would be greatly appreciated and your community spirit is awesome and would like to learn to contribute but a bit of a noob here

Calgacus
January 26th, 2012, 09:46 PM
1. dani@dani-imedia-S1300:~$ cat /etc/lsb-release; uname -a
DISTRIB_ID=Ubuntu
DISTRIB_RELEASE=11.10
DISTRIB_CODENAME=oneiric
DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu 11.10"
Linux dani-imedia-S1300 3.0.0-15-generic #26-Ubuntu SMP Fri Jan 20 15:59:53 UTC 2012 i686 athlon i386 GNU/Linux

2. dani@dani-imedia-S1300:~$ lspci -nnk | grep -iA2 net
00:07.0 Bridge [0680]: nVidia Corporation MCP61 Ethernet [10de:03ef] (rev a2)
Subsystem: Acer Incorporated [ALI] Device [1025:8000]
Kernel driver in use: forcedeth

but lsusb gives
dani@dani-imedia-S1300:~$ lsusb
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 002: ID 0846:9020 NetGear, Inc. WNA3100(v1) Wireless-N 300 [Broadcom BCM43231]
Bus 001 Device 003: ID 0bda:0151 Realtek Semiconductor Corp. Mass Storage Device (Multicard Reader)
dani@dani-imedia-S1300:~$

3. dani@dani-imedia-S1300:~$ iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

dani@dani-imedia-S1300:~$

4. dani@dani-imedia-S1300:~$ rfkill list all
dani@dani-imedia-S1300:~$

5.dani@dani-imedia-S1300:~$ lsmod
Module Size Used by
parport_pc 32114 0
ppdev 12849 0
vesafb 13489 1
bnep 17923 2
rfcomm 38408 0
bluetooth 148839 10 bnep,rfcomm
binfmt_misc 17292 1
snd_hda_codec_realtek 254125 1
nvidia 7098131 34
snd_hda_intel 24262 2
snd_hda_codec 91859 2 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel
snd_hwdep 13276 1 snd_hda_codec
k10temp 12990 0
snd_pcm 80435 2 snd_hda_intel,snd_hda_codec
psmouse 73673 0
serio_raw 12990 0
snd_seq_midi 13132 0
snd_rawmidi 25241 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 14475 1 snd_seq_midi
snd_seq 51567 2 snd_seq_midi,snd_seq_midi_event
snd_timer 28932 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 14172 3 snd_seq_midi,snd_rawmidi,snd_seq
wmi 18744 0
snd 55902 13 snd_hda_codec_realtek,snd_hda_intel,snd_hda_codec, snd_hwdep,snd_pcm,snd_rawmidi,snd_seq,snd_timer,sn d_seq_device
soundcore 12600 1 snd
snd_page_alloc 14115 2 snd_hda_intel,snd_pcm
i2c_nforce2 12906 0
lp 17455 0
parport 40930 3 parport_pc,ppdev,lp
usb_storage 44173 0
uas 17699 0
pata_amd 13753 0
sata_nv 23379 2
forcedeth 58103 0
dani@dani-imedia-S1300:~$

lisati
January 26th, 2012, 09:50 PM
Threads merged.

Please do not start multiple threads for a problem, it dilutes the community's ability to help.

anewguy
January 26th, 2012, 09:52 PM
You are just compounding things by making a duplicate thread. I have reported this thread as a duplicate and it will get merged back into the original. All you would end up with is answers spread out all over the forum. If you want your thread looked at, *AND* it's been at least 24 hours, then bump it.

Any reply I post will be in the original thread.

Both of the threads merged here belong with your ORIGINAL thread - http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1793758

Calgacus
January 27th, 2012, 03:09 PM
Sorry guys was unaware of the problem, just growing frustrated