PDA

View Full Version : PCSXE2 won't boot.



heminder
January 8th, 2012, 10:45 PM
hey.

i'm having trouble getting this PS2 emulator to work. i've got the bios loaded and i'm using the ZZogl plugin. when i boot it, it just throws up an error and an invisible window which i have to xkill to get past to clicking anything behind it. the GSnullplugin plays the PS2 startup sound but shows no video. i've tried loading it with compiz off too, but no luck.

i'd been using the official download from the website, but i've now installed it using the PPA method (http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=11506329&postcount=7), and it's still doing the same thing.

help?

here's my log:
PCSX2 0.9.8.r0 - compiled on Nov 5 2011
Savestate version: 0x9a010000

Host Machine Init:
Operating System = Linux 2.6.32-37-generic-pae i686
Physical RAM = 3014 MB
CPU name = Genuine Intel(R) CPU T2300 @ 1.66GHz
Vendor/Model = GenuineIntel (stepping 08)
CPU speed = 1.662 ghz (2 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = bfe9fbff 0000c1a9
x86EFlags = 00100000

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3

Installing POSIX SIGSEGV handler...
Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libzzogl.so
Binding PAD : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libonepad.so
Binding SPU2 : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libzerospu2.so
Binding CDVD : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libCDVDnull.so
Binding USB : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libUSBnull.so
Binding FW : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libFWnull.so
Binding DEV9 : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libdev9null.so
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9082 games on record (loaded in 680ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.


Initializing plugins...
Init GS
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Closing plugins...
Closing GS
Plugins closed successfully.
Shutting down plugins...
(pxActionEvent) GS plugin failed to open!(thread:MTGS)(thread:EE Core)
Plugins shutdown successfully.
User-canceled plugin configuration after plugin initialization failure. Plugins unloaded.

thatguruguy
January 9th, 2012, 05:56 AM
That's really weird. I can't recreate that problem.

Did you make sure to completely remove your previous installation of pcsx32 first?

thatguruguy
January 9th, 2012, 06:01 AM
Waitaminnit. I just noticed the following:


Host Machine Init: Operating System = Linux 2.6.32-37-generic-pae i686

If you're running a 32-bit OS, why are you using the ppa for 64-bit Ubuntu? Just use the "official" ppa, which is available here: https://launchpad.net/~gregory-hainaut/+archive/pcsx2.official.ppa (https://launchpad.net/%7Egregory-hainaut/+archive/pcsx2.official.ppa)

heminder
January 9th, 2012, 09:47 PM
yep, the first install was an executable in its own folder, and i deleted it.

hmm, i wasn't aware that the micove ppa was 64-bit.
i've just purged my current install and used the gregory repo.
still produces the same error though :(

xovertheyearsx
March 23rd, 2012, 03:59 PM
I'm having the same exact issue!
my hardware is slightly different, although, it works fine up until it attempts to initialize ANY game I attempt to load >.<

i've attempted the binary!
i've installed ALL dependencies!
i purged the original binaries!
i'm even using the official PPA for ubuntu!
https://launchpad.net/~gregory-hainaut/+archive/pcsx2.official.ppa

it still won't work :mad:

i need help!!!!



PCSX2 0.9.8.r0 - compiled on May 2 2011
Savestate version: 0x9a010000

Host Machine Init:
Operating System = Linux 2.6.32-40-generic i686
Physical RAM = 2895 MB
CPU name = AMD Turion(tm) 64 X2 Mobile Technology TL-60
Vendor/Model = AuthenticAMD (stepping 02)
CPU speed = 0.799 ghz (2 logical threads)
x86PType = Standard OEM
x86Flags = 178bfbff 00002001
x86EFlags = ebd3fbff

x86 Features Detected:
MMX.. SSE.. SSE2.. SSE3
MMX2 .. 3DNOW .. 3DNOW2

Installing POSIX SIGSEGV handler...
Reserving memory for recompilers...

Loading plugins...
Binding GS : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libzzogl.so
Binding PAD : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libPADnull.so
Binding SPU2 : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libzerospu2.so
Binding CDVD : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libCDVDnull.so
Binding USB : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libUSBnull.so
Binding FW : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libFWnull.so
Binding DEV9 : /usr/lib/games/pcsx2/plugins/libdev9null.so
Plugins loaded successfully.

(GameDB) 9082 games on record (loaded in 451ms)
HLE Notice: ELF does not have a path.

Initializing plugins...
Init GS
Init PAD
Init SPU2
Init CDVD
Init USB
Init FW
Init DEV9
Plugins initialized successfully.

Opening plugins...
Opening GS
Closing plugins...
Closing GS
Plugins closed successfully.
Shutting down plugins...
(pxActionEvent) GS plugin failed to open!(thread:MTGS)(thread:EE Core)
Plugins shutdown successfully.
Bios Found: USA v02.20(10/02/2006) Console

moocow1452
April 7th, 2012, 01:51 AM
Same here. Trying to use the Netflix .iso, seems to run framerate, but no screen. Borked myself using micove ppa too, not even doing the fps count now with the bin, the unstable svn, or any iteration. Peppermint Two.