PDA

View Full Version : [SOLVED] Realtek RTL8192E not working after upgrading to Ubuntu 11.10



db654
October 14th, 2011, 02:50 AM
Hi all,

Earlier today I updated from 11.04 to 11.10 and upon reboot the wireless has stopped working :( At first, lsmod indicated that there was a conflict between 2 modules; r8192e_pci & rtl8192se. I have since then blacklisted the rtl8192se in /etc/modules/blacklist.conf but I still have no wifi...

Here is the output from some useful commands:

lspci -nvn | grep 8192
02:00.0 Network controller [0280]: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8192E/RTL8192SE Wireless LAN Controller [10ec:8192] (rev 01)
Kernel modules: r8192e_pci, rtl8192se

lsmod | grep 8192
r8192e_pci 234316 0

modinfo r8192e_pci
filename: /lib/modules/3.0.0-12-generic-pae/kernel/drivers/staging/rtl8192e/r8192e_pci.ko
description: Linux driver for Realtek RTL819x WiFi cards
version: V 1.1
license: GPL
firmware: RTL8192E/data.img
firmware: RTL8192E/main.img
firmware: RTL8192E/boot.img
license: GPL
author: Copyright (C) 2004 Intel Corporation <jketreno@linux.intel.com>
description: 802.11 data/management/control stack
license: GPL
description: Host AP crypt: TKIP
author: Jouni Malinen
license: GPL
description: Host AP crypt: CCMP
author: Jouni Malinen
license: GPL
description: Host AP crypt: WEP
author: Jouni Malinen
srcversion: 2034A982846FE0B5FC00A69
alias: pci:v000007AAd00000047sv*sd*bc*sc*i*
alias: pci:v000007AAd00000044sv*sd*bc*sc*i*
alias: pci:v000010ECd00008192sv*sd*bc*sc*i*
depends:
staging: Y
vermagic: 3.0.0-12-generic-pae SMP mod_unload modversions 686
parm: debug:debug output mask (int)
parm: ifname: Net interface name, wlan%d=default (string)
parm: hwwep: Try to use hardware WEP support. Still broken and not available on all cards (int)
parm: channels: Channel bitmask for specific locales. NYI (int)

dmesg | grep rtl
[ 23.810423] rtl819xE 0000:02:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[ 23.810431] rtl819xE 0000:02:00.0: setting latency timer to 64
[ 820.340490] rtl819xE:ERR!!! NicIFEnableNIC(): Driver is already down!
[ 820.340495] rtl819xE:SetRFPowerState8190(): NicIFEnableNIC failed
[ 820.340500] rtl819xE:ERR!!! NicIFEnableNIC(): Driver is already down!
[ 820.340502] rtl819xE:SetRFPowerState8190(): NicIFEnableNIC fai

iwconfig
lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

wlan0 802.11bgn ESSID:"p\xE9>\xA1A\xE1\xFCg>\x01~\x97\xEA\xDCk\x96\x8F8\*\xEC\xB0;\xFB2\xAF<T\xEC\x18\xDB\"
Mode:Managed Frequency=2.422 GHz Access Point: Not-Associated
Bit Rate:1 Mb/s
Retry:on RTS thr:off Fragment thr:off
Encryption key:off
Power Management:off
Link Quality=0/100 Signal level=0 dBm Noise level=0 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:0

iwlist wlan0 scan
wlan0 No scan resultsI would be very grateful if anyone has any suggestions or solutions for this problem!
Cheers,
Dan

EDIT: Solved - before the update I had been using wicd , but when I updated, network manager was reinstalled which must have caused a conflict. Uninstalling wicd seemed to solve the problem!