PDA

View Full Version : [ubuntu] Mi webcam is not being recognized!



carega
April 13th, 2011, 06:19 AM
Hi there! I'm using a COMPAQ PRESARIO CQ-40-320LA laptop and ubuntu meerkat doesn't seem to recognize my webcam. Can anyone tell me how can I solve this? Skype doesnt recognize it and Cheese doesn't as well. I tried gstreamer-properties and the following appears:


carega@amaterasu:~$ gstreamer-properties
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'artsdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdsink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sunaudiosink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'glimagesink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sdlvideosink'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'v4lmjpegsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'qcamsrc'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'esdmon'
gstreamer-properties-Message: Skipping unavailable plugin 'sunaudiosrc'
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Video for Linux (v4l)': El dispositivo /dev/video0 no existe. [v4l_calls.c(168): gst_v4l_open (): /GstPipeline:pipeline0/GstV4lSrc:v4lsrc1]
gstreamer-properties-Message: Error running pipeline 'Video for Linux 2 (v4l2)': No se puede identificar el dispositivo /dev/video0. [v4l2_calls.c(488): gst_v4l2_open (): /GstPipeline:pipeline1/GstV4l2Src:v4l2src1:
system error: No existe el fichero o el directorio]

Thanks for your help!

ghostcatzero
June 7th, 2011, 03:27 PM
I'm having the same problem. Cheese and Skype both won't recognize my built-in webcam, and I get the same terminal output as carega. Cheese worked fine before this started just today.

ghostcatzero
June 7th, 2011, 04:07 PM
Ok, after going through a bunch of plugin installs and still failing, I found a fix that makes me feel like a total dolt. My netbook has a key for the webcam that lets you turn it on and off. If I press Fn+Esc on my keyboard (Lenonvo Ideapad),Cheese picks it up right away! Look to see if you have a key, prob an F- key in the top row that has a camera icon. Press that key with the Fn key and see if that works.

carega
June 7th, 2011, 07:03 PM
Thanks for the advice! However my computer doesn't have a button for turning the webcam on... so I'm still stuck with the same problem.