PDA

View Full Version : [ubuntu] Absolutely no sound in Ubuntu 10.10? VAIO VPC Realtek HD Audio?



onlypolar
February 28th, 2011, 02:43 AM
Hello everyone,


I downloaded and installed Ubuntu 10.10 today (Desktop edition) on my VAIO VPCEB3AFM laptop. The sound feature does not work at all. It does not output any sound neither through my speakers nor through my headphones. Beyond that, my trackpad (Alps pointing device), attached webcam, and mic do not work. The priority is the audio, however. Thank you so much for your help! Millions of thanks in advance!

Hedgehog1
February 28th, 2011, 03:03 AM
Found this doing a search on the site:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1657855&highlight=Realtek+HD+Audio

onlypolar
February 28th, 2011, 03:14 AM
Found this doing a search on the site:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1657855&highlight=Realtek+HD+Audio

That forum is about wifi connectivity though. My problem is with the audio. Thanks for the effort though! My wifi connectivity is perfect.

sandyd
February 28th, 2011, 03:56 AM
Hello everyone,


I downloaded and installed Ubuntu 10.10 today (Desktop edition) on my VAIO VPCEB3AFM laptop. The sound feature does not work at all. It does not output any sound neither through my speakers nor through my headphones. Beyond that, my trackpad (Alps pointing device), attached webcam, and mic do not work. The priority is the audio, however. Thank you so much for your help! Millions of thanks in advance!
Go to Applications -> Accessories -> Terminal
type in

lspci
and post the output