PDA

View Full Version : [ubuntu] Wifi not working on Compaq C700



patrickdnj
November 26th, 2010, 08:36 PM
So, I installed ubuntu 10.10 on my Compaq C700, but when I started it up, I am unable to enable wireless. While reading through other boards, it is apparently common for this computer. However, I have not seen anyone address how to enable wifi on ubuntu 10.10
So, do you think someone could show me one to do please?
Sorry, I'm a newb to ubuntu.
Oh, and if this is relevant:

*-network DISABLED
description: Wireless interface
product: AR5001 Wireless Network Adapter
vendor: Atheros Communications Inc.
physical id: 0
bus info: pci@0000:01:00.0
logical name: wlan0
version: 01
serial: 00:1f:3a:1a:ec:a1
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=ath5k driverversion=2.6.35-22-generic firmware=N/A latency=0 multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
resources: irq:16 memory:91300000-9130ffff
*-network
description: Ethernet interface
product: RTL-8139/8139C/8139C+
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 1
bus info: pci@0000:02:01.0
logical name: eth0
version: 10
serial: 00:1b:38:f0:06:83
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: bus_master cap_list ethernet physical
configuration: broadcast=yes driver=8139too driverversion=0.9.28 latency=64 maxlatency=64 mingnt=32 multicast=yes
resources: irq:16 ioport:1000(size=256) memory:91200000-912000ff

uncaspi
November 26th, 2010, 11:49 PM
Do u get any output from sudo iwlist scan