PDA

View Full Version : [SOLVED] Live USB/CD blank screen



Xenomorph05
October 11th, 2010, 03:14 PM
I have 10.04 currently installed on my desktop. I made Live USB of ubuntu 64, alternate 64, kubuntu 64 and just for fun ubuntu 32 bit. They all show the first purple screen but after a few seconds it shows a black/blank screen with a flashing underscore at the top right hand and nothing else happens at all. Ideas? The comp is a 2 year old with amd quad core, ati 3850.

Xenomorph05
October 11th, 2010, 03:44 PM
I just tried the 10.04 amd 64 live disc and it WORKS! This makes me think that the 10.10 doesnt have the drivers for my Ati card anymore? So I have to reinstall 10.04 and update to 10.10...?

Xenomorph05
October 11th, 2010, 04:13 PM
Since I didn't want to install 10.04 to get to 10.10 I tried the Live CD again. This time I gave it 15 minutes and it eventually showed something. The black screen with text saying it was logged in as ubuntu. So I remembered seeing something on another thread of someone who had just what I did and it told me to go to the X11.

From the ubuntu "home" folder I used cd ../../etc/X11 and started X. It worked!!... I feel stupid and yet good that I am now installing 10.10. I also decided to mention all this just incase it can help someone else down the road.

Thank you Ubuntu for being a free OS that lets me not need Windows ever again. (my only complaint is the .m2ts and bluray support that is lacking..)

Xenomorph05
October 13th, 2010, 03:52 AM
In the end 10.10 was lagging to much to install properly. It just hung at the hardware so I reinstalled 10.04. I updated to 10.10 but I was getting modprobe fatal errors on startup and it wouldn't let me install the ati driver so I went back to 10.04 again. I find 10.10 is a little quirky.