PDA

View Full Version : [ubuntu] Dual monitor setup, nVIDIA GeForce 5200FX and Intel 82845G/GL



Blackcamaro8
September 2nd, 2010, 02:35 AM
I'm having some trouble with setting up a dual-monitor configuration on Jaunty. The system I am using is a Dell Dimension 2400, with a PCI nVIDIA GF 5200FX and an integrated Intel 82845G/GL. When I perform the command:

lspci -x | grep VGA
I get output that only shows the nVIDIA card. When I perform a normal lspci, It shows the nVidia Corporation NV34 as VGA Compatible Controller, and the Intel as Display Controller. I looked at the Bus IDs, and it is usable in an xorg.conf. As a matter of fact, I created an entire xorg.conf and saved it, following a guide that was very helpful. When I rebooted, I got no errors, and I thought that was good, however, the display had not been enabled. Here's the xorg.conf:


# nvidia-settings: X configuration file generated by nvidia-settings
# nvidia-settings: version 1.0 (buildd@palmer) Sun Feb 1 20:21:04 UTC 2009

Section "ServerLayout"
Identifier "Layout0"
Screen 0 "Screen0"
Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
Option "Xinerama" "true"
EndSection

Section "Files"
EndSection

Section "Module"
Load "dbe"
Load "extmod"
Load "type1"
Load "freetype"
Load "glx"
EndSection

Section "ServerFlags"
Option "Xinerama" "0"
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Mouse0"
Driver "mouse"
Option "Protocol" "auto"
Option "Device" "/dev/psaux"
Option "Emulate3Buttons" "no"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection

Section "InputDevice"
# generated from default
Identifier "Keyboard0"
Driver "kbd"
EndSection

Section "Monitor"
# HorizSync source: xconfig, VertRefresh source: xconfig
Identifier "Monitor0"
VendorName "Unknown"
ModelName "CRT-0"
HorizSync 31.5 - 68.7
VertRefresh 56.0 - 85.0
Option "DPMS"
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device0"
Driver "nvidia"
VendorName "NVIDIA Corporation"
BoardName "GeForce FX 5200"
Screen 0
EndSection

Section "Device"
Identifier "Device1"
Driver "i810"
VendorName "Intel Corporation"
BoardName "i845"
BusId "0:2:0"
Option "Clone" "false"
Screen 1
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen0"
Device "Device0"
Monitor "Monitor0"
DefaultDepth 24
Option "TwinView" "0"
Option "TwinViewXineramaInfoOrder" "CRT-0"
Option "metamodes" "1024x768 +0+0"
SubSection "Display"
Depth 24
EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
Identifier "Screen1"
Device "Device1"
Monitor "Monitor1"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "1024x768"
EndSubSection
EndSection

It seems as though it should work to me. It is supposed to show the Intel to the right, and the nVidia to the left, but all I get is the nVidia working, exactly as it was before.

Is there an easier way to do this?
Please help!
I'm not exactly new to Ubuntu, but I'm not very good with xorg configurations, due to my constant use of the nvidia-settings package on my machines. I'd like to have my fourth monitor working, which is the only reason I keep Windows on the computer in question.

Thanks in advance!