PDA

View Full Version : [ubuntu] GLX and Mesa error



tgyhujikol88
July 9th, 2010, 09:16 PM
Hi,

Sorry if I've posted in the wrong section

I a newbie to linux and I like gaming, however I have had some problems with graphic games (I have the ATI Mobility Radeon 9600 M10 Graphics Card) so I installed the mesa drivers with the instructions provided by cchtml (http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Lucid_Installation_Guide). Then in classic stupidity I stuffed up my system, I think it might have happened when I accidentally executed the following code in a terminal
sudo ln -s /usr/lib/libGL.so /usr/lib/libGL.so.1

sudo ln -s /usr/lib/libGL.so.1 /usr/lib/libGL.so which may have overwritten my libGL shared library.

Here is my what my game ioUrbanTerror gives me as an error


ioQ3 1.35urt linux-i386 Dec 20 2007
----- FS_Startup -----
Going through search path...

----------------------
8049 files in pk3 files
execing default.cfg
execing q3config.cfg
execing autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
QKEY found.
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
...loading libGL.so.1:
Calling SDL_Init(SDL_INIT_VIDEO)...
SDL_Init(SDL_INIT_VIDEO) passed.
Initializing OpenGL display
...setting mode 4: 800 600
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
Couldn't get a visual
...WARNING: could not set the given mode (4)
Initializing OpenGL display
...setting mode 3: 640 480
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
SDL_SetVideoMode failed: Couldn't find matching GLX visual
Couldn't get a visual
...WARNING: could not set the given mode (3)
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
Also my desktop effects don't work any-more...


I have tried reinstalling some packages but to no avail...

Could anyone help me? Thanks in advance.

Sorry about this stupid problem but so far I LOVE Ubuntu (considering complete changeover)

From tgyhujikol88