PDA

View Full Version : Segfault while browsing Image gallery



adelie
June 20th, 2010, 03:33 AM
My mythfrontend is segfaulting when I browse the image gallery.

....
2010-06-19 22:19:27.089 Using protocol version 56
2010-06-19 22:19:28.377 'nice /usr/share/mythtv/mythweather/scripts/us_nws/animaps.pl -u ENG -d /home/dave/.mythtv/MythWeather/Animated-Map-Download http://images.weather.com/looper/archive/us_nyc_closeradar_plus_' has exited
2010-06-19 22:19:28.378 Unable to save data to cachefile: /home/dave/.mythtv/MythWeather/Animated-Map-Download/cache_http://images.weather.com/looper/archive/us_nyc_closeradar_plus_
2010-06-19 22:20:06.302 Loading menu theme from /usr/share/mythtv/themes/defaultmenu//library.xml
2010-06-19 22:20:08.915 XMLParseBase: Loading window theme from /usr/share/mythtv/themes/MythCenter/gallery-ui.xml
2010-06-19 22:20:08.915 XMLParseBase: Loading window theme from /usr/share/mythtv/themes/default/gallery-ui.xml
sh: mplayer: not found
QPixmap: It is not safe to use pixmaps outside the GUI thread
QPixmap: It is not safe to use pixmaps outside the GUI thread
Segmentation fault


The backtrace on the core file shows:

Core was generated by `/usr/bin/mythfrontend.real'.
Program terminated with signal 11, Segmentation fault.
#0 0x048290ad in QX11PixmapData::x11ConvertToDefaultDepth() () from /usr/lib/libQtGui.so.4
(gdb) bt
#0 0x048290ad in QX11PixmapData::x11ConvertToDefaultDepth() () from /usr/lib/libQtGui.so.4
#1 0x047ceed5 in QWidgetPrivate::updateSystemBackground() () from /usr/lib/libQtGui.so.4
#2 0x0477b5de in QWidget::setAttribute(Qt::WidgetAttribute, bool) () from /usr/lib/libQtGui.so.4
#3 0x0477eb5f in QWidgetPrivate::setUpdatesEnabled_helper(bool) () from /usr/lib/libQtGui.so.4
#4 0x0477ecb2 in QWidget::setUpdatesEnabled(bool) () from /usr/lib/libQtGui.so.4
#5 0x005bd89a in MythMainWindow::SetDrawEnabled(bool) () from /usr/lib/libmythui-0.23.so.0
#6 0x00656509 in myth_system(QString const&, int) () from /usr/lib/libmythui-0.23.so.0
#7 0x0444db3a in ThumbGenerator::loadFile(QImage&, QFileInfo const&) () from /usr/lib/mythtv/plugins/libmythgallery.so
#8 0x0444d30a in ThumbGenerator::loadDir(QImage&, QFileInfo const&) () from /usr/lib/mythtv/plugins/libmythgallery.so
#9 0x0444c59c in ThumbGenerator::run() () from /usr/lib/mythtv/plugins/libmythgallery.so
#10 0x07cd632e in ?? () from /usr/lib/libQtCore.so.4
#11 0x0649f96e in start_thread () from /lib/tls/i686/cmov/libpthread.so.0
#12 0x02181a4e in clone () from /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6



Any indication on what is wrong? Thanks.

wsfulton
January 29th, 2012, 02:13 AM
I also experienced this and have submitted a bug report along with a solution that solved it for me.

http://code.mythtv.org/trac/ticket/10293

As described in the link, I renamed some files which had no file extension in the name.