PDA

View Full Version : Cerco ampliador (per visió reduida) a Ubuntubikerbaixcamp
May 7th, 2010, 06:18 PM
Hola!

Una Ubuntaire m'ha preguntat algun programa (d'accessibilitat) d'ajuda visual a l'ordinador, un ampliador.
Hi ha l'Orca però pel que necessita (una finestreta abaix on amplia la imatge del que està passant al punter del ratolí) diu que està força mal fet. D'altra banda hi ha el kmag que "mig mig" però té alguns problemes com que per exemple si estàs escrivint en un fòrum o l'editor de textos abaix a l'ampliador no segueix el punter de text sinó que es queda al punter de ratolí. D'altra banda també té el problema que no està integrat i llavors tapa una part de la pantalla, deixant-se mig Firefox sense poder veure la barra de baix. o sense poder escriure a la barra de dalt depenent on ho tinguis.
Tot i ser una cosa "senzilla", per desgràcia, l'únic que ha trobat adequat és el que ja ve instal·lat al Güindous XP. I això, era per si algú sabia d'algun altre programa o la manera de solucionar-ho.

Moltes gràcies, de veritat, aquest fòrum és molt útil pel foment de l'Ubuntu en la nostra llengua.

Salut!

Black_02
May 7th, 2010, 09:16 PM
Hola,
Proba de prémer la tecla windows i sense soltar-la mou la roda del ratolí cap a dalt. En teoria hauria de fer sum.

bikerbaixcamp
May 7th, 2010, 09:41 PM
Hola,
Proba de prémer la tecla windows i sense soltar-la mou la roda del ratolí cap a dalt. En teoria hauria de fer sum.


Gràcies per l'aportació ;) Bé, de fet és la tecla Ctrl (com a mínim al meu ordinador) De totes maneres no és el que busca, ja ho ha provat. És una manera "artesanal" de solucionar-ho però l'ampliador és molt més òptim.

wgarcia
May 8th, 2010, 10:54 AM
Prova aquesta aplicació que es pot baixar de sourceforge (no està als depòsits d'Ubuntu encara):

http://magnifier.sourceforge.net/#download

Hi ha un deb que s'hauria d'instal·lar sense problemes a l'ubuntu.

oriolsbd
May 8th, 2010, 05:15 PM
Bé, de fet és la tecla Ctrl (com a mínim al meu ordinador)

No és el mateix. :-)

El que et deia el Black_02 (amb la tecla Windows) t'amplia la pantalla, i va molt bé. Amb el Ctrl, simplement fas més gran la lletra d'on et trobis. És possible que, per tal que et funcioni amb la tecla Windows hagis de tenir activats els efectes d'escriptori. En principi, crec que és el que estàs buscant.

Salut!

bikerbaixcamp
May 8th, 2010, 08:37 PM
Hola!

Pel que fa al Magnifer és una "extensió" de l'Orca? Es que s'ha instal·lat però no es posava cap icona. I després anant a adaptabilitat sortia "Orca" o "Orca amb magnifer". D'altra banda ella ja es va baixar el kmag, ho dic perquè no fos el mateix o alguna cosa...

I d'altra banda, teniu raó, s'havia d'activar les opcions d'efectes d'escriptori. La veritat és que està prou bé però té un problema que és que no controles tota la pantalla. El que seria òptim és una franja de pantalla que sigui l'ampliador i la resta de pantalla tot l'escriptori.

De moment ja anirà fent amb això, està prou bé mentre no hi hagi res millor. I si hi ha alguna cosa, ja sabeu! ;-)


Gràcies companys! :p

wgarcia
May 8th, 2010, 11:39 PM
El magnificador que he suggerit és independent d'Orca, en realitat és una aplicació que es diu "Virtual Magnifier Glass".