PDA

View Full Version : [SOLVED] How do I change system information?



crjackson
May 1st, 2010, 11:11 PM
My desktop says the system name is charles-laptop, how do I changes this to charles-desktop ?

wojox
May 1st, 2010, 11:14 PM
You need to change them in hosts and hostname:


gksudo gedit /etc/hosts


gksudo gedit /etc/hostname

crjackson
May 1st, 2010, 11:28 PM
You need to change them in hosts and hostname:


gksudo gedit /etc/hosts


gksudo gedit /etc/hostname

Thanks, it's not changed yet. Does it take affect after a reboot?

wojox
May 1st, 2010, 11:31 PM
Thanks, it's not changed yet. Does it take affect after a reboot?

You got it.

crjackson
May 1st, 2010, 11:32 PM
You got it.

Thanks for your help. I won't if a UPS being connected caused the install to think it was a laptop.

Thanks again.

Reboot did the trick!