PDA

View Full Version : [all variants] wordpress won't load



bgrohe
April 9th, 2010, 09:50 PM
I have my own personal web server with xubuntu on it, but after I upgraded to 9.10 my wordpress blog stopped working.:confused: Any Ideas?

cdenley
April 9th, 2010, 10:20 PM
Stopped working how? What error do you get? What URL are you using when attempting to access it?


tail /var/log/apache2/error.log
cat /etc/apache2/conf.d/* /etc/apache2/sites-enabled/*

ICEB3AR
April 9th, 2010, 10:20 PM
Okay too late, look at cdenley's post.

bgrohe
April 10th, 2010, 01:07 AM
What I mean is that I get I can't connect to server for that one page. I can access all the other pages and when I try to access the page directly. I get the text of the page but without the theme or write placement.

bgrohe
April 10th, 2010, 05:31 PM
I ran those commands in the terminal and they apparently don't exist. Which is partly my fault because I didn't mention that I am using xampp.

cdenley
April 10th, 2010, 06:51 PM
I ran those commands in the terminal and they apparently don't exist. Which is partly my fault because I didn't mention that I am using xampp.

I'm not familiar with how xampp is setup. If you switch to ubuntu software, then I might be more help. Post the URL and/or the html contents of the page which isn't displayed properly.

bgrohe
April 10th, 2010, 07:11 PM
the url is
grohehosting.homelinux.net/techpod

I keep on getting the server cannot be found? Anyway I hope this helps

cdenley
April 10th, 2010, 07:31 PM
the url is
grohehosting.homelinux.net/techpod

I keep on getting the server cannot be found? Anyway I hope this helps

That is the URL for your redirection service. The URL for your server is supposed to be, I'm guessing, http://grohehosting.homeftp.net:8000/techpod. However, at the IP that domain resolves to, 68.112.240.182, there is no server available. Verify that is the correct IP. Run this on the server:


wget -q -O - http://whatismyip.org/ && echo


Then verify your web server is listening for connections


sudo netstat -tlnp

bgrohe
April 10th, 2010, 07:57 PM
Sorry my webserver is on Wifi. And it disconnected. And I did think of that but the rest of the webserver is working. That is why I am confused.

cdenley
April 10th, 2010, 10:16 PM
Sorry my webserver is on Wifi. And it disconnected. And I did think of that but the rest of the webserver is working. That is why I am confused.
I see that URL gives yet another redirection to http://www.grohehosting.homeftp.net:8000/techpod/.


cdenley@cdenley:~$ echo -e "GET /techpod/ HTTP/1.0\nHost: grohehosting.homeftp.net\n"|nc -w 5 68.112.240.182 8000
HTTP/1.0 301 Moved Permanently
Date: Sat, 10 Apr 2010 21:09:35 GMT
Server: Apache/2.2.11 (Unix) DAV/2 mod_ssl/2.2.11 OpenSSL/0.9.8i PHP/5.2.8 mod_apreq2-20051231/2.6.0 mod_perl/2.0.4 Perl/v5.10.0
X-Powered-By: PHP/5.2.8
X-Pingback: http://www.grohehosting.homeftp.net:8000/techpod/xmlrpc.php
Location: http://www.grohehosting.homeftp.net:8000/techpod/
Content-Length: 0
Connection: close
Content-Type: text/html; charset=UTF-8


However, there is no DNS record for that domain, which is why you fail to connect to your non-existent server. Either configure the www sub-domain, or stop redirecting to it. I'm guessing that www.grohehosting.homeftp.net is configured in wordpress somewhere.

bgrohe
April 10th, 2010, 10:44 PM
Wow, I never noticed that, do you know where that would be configured in wordpress?

cdenley
April 10th, 2010, 10:53 PM
Wow, I never noticed that, do you know where that would be configured in wordpress?

No. I never used it before.