PDA

View Full Version : Leadtek DTV1000T not Detected Alfter System Update



Macus
April 4th, 2010, 01:23 PM
Hi,

I have a mythbox with 2 PCI tuners

terratek cinergey 1400 DVB-T which works great

and a Leadtek Winfast DTV1000T which was working

both set to:
card type: DVB DTV capture card v3.x

I did the upgrade to 9.10
which breaks the card

the cinergy shows up as /dev/dvb/adapter0/frontend0,
and the winfast in not there (i assume its ment to be adapter1)

last time i used:
http://kernellabs.com/hg/~mkrufky/dtv1000s/summary
which worked

so I tried the above installer, no change

I ran lspci -v

...
01:01.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7130 Video Broadcast Decoder (rev 01)
Subsystem: LeadTek Research Inc. Device 6655
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 19
Memory at f3001000 (32-bit, non-prefetchable) [size=1K]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: saa7134
Kernel modules: saa7134

01:02.0 Multimedia video controller: Conexant Systems, Inc. CX23880/1/2/3 PCI Video and Audio Decoder (rev 05)
Subsystem: TERRATEC Electronic GmbH Device 1166
Flags: bus master, medium devsel, latency 32, IRQ 18
Memory at f0000000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16M]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: cx8800
Kernel modules: cx8800
...

so its detected, but is it ment to be Philips?
and the kernel driver according to http://www.mythtv.org/wiki/Leadtek_DTV-1000T
its ment to be cx88-dvb

also for some reason mythweb now thinks it has 3 encoders

Macus
April 6th, 2010, 01:12 AM
No Suggestions?

I have all the right modules in /etc/modules

lp
cx88_dvb
cx8802
cx88-dvb
dvb-core
cx88-alsa

Still it miss detects the card, is there a way to tell the device what driver to use as im sure its not saa7134

the mythbox is very close to working at its potential, just this tuner issue to iron out so any help is appreciated

thanks