PDA

View Full Version : [ubuntu] Weird behavior of smtp...



d.vanheeckeren
March 29th, 2010, 10:52 PM
It seems for some reason that my smtp works fine for a while, then 'temporarily rejects authentication for this account'. I have to open up a tty and do the following each time, at least once per day:




login as: daniel
daniel@atheists's password:
Linux atheists 2.6.31-14-generic-pae #48-Ubuntu SMP Fri Oct 16 15:22:42 UTC 2009 i686

To access official Ubuntu documentation, please visit:
http://help.ubuntu.com/

System information as of Mon Mar 29 16:37:41 CDT 2010

System load: 0.08 Swap usage: 0% Users logged in: 0
Usage of /: 47.8% of 36.05GB Temperature: 49 C
Memory usage: 25% Processes: 100

Graph this data and manage this system at https://landscape.canonical.com/

You have mail.
Last login: Mon Mar 29 10:32:44 2010 from 192.168.1.101
daniel@atheists:~$ sudo su root
[sudo] password for daniel:
root@atheists:/home/daniel# /etc/init.d/postfix restart
* Stopping Postfix Mail Transport Agent postfix [ OK ]
* Starting Postfix Mail Transport Agent postfix [ OK ]
root@atheists:/home/daniel# /etc/init.d/dovecot restart
* Restarting IMAP/POP3 mail server dovecot [ OK ]
root@atheists:/home/daniel#Any ideas on why it would work for a while and then suddenly fail? Where would I start looking for something like that? I could understand if it was a configuration problem, then it wouldn't work right all the time...but half a day, then quit?? I can't figure this one out.

d.vanheeckeren
March 30th, 2010, 05:32 AM
Update: I don't have to restart Postfix, only dovecot, so at least it narrows it down for me. If anyone can help, it would be welcomed.

KB1JWQ
April 1st, 2010, 11:03 PM
What do the mail logs say?