PDA

View Full Version : [ubuntu] After 9.10 upgrade, internet stopped working..



MindFusion
February 21st, 2010, 06:44 PM
I'm currently running Ubuntu 9.10.
After I updated to 9.10, my wireless connection stoppped working.
I can access the network but I get no response or what so ever in my browser.
Downloading language support or any software doesn't work either.

Haven't changed anything to my settings and checked the router. Router works just fine.

KaiJordanDay
February 21st, 2010, 06:45 PM
Can you connect to any other PCS on your Network?

Is it just internet access that is not working?

MindFusion
February 21st, 2010, 06:46 PM
I'm sorry, with network, i meant wireless network, not as in: a network of other pc's with shared folders.

If you were meaning to ask if other pc's can access the internet then yes, i am currently using Windows on another pc and it works fine.

KaiJordanDay
February 21st, 2010, 06:48 PM
Whats your Terminal output of:


lspci -v | less

and


iwconfig

MindFusion
February 21st, 2010, 08:43 PM
output lspci -v | less:


00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM/GMS/910GML Express Processor to DRAM Controller (rev 03)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff10
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Capabilities: <access denied>
Kernel modules: intel-agp

00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Mobile 915GM/PM Express PCI Express Root Port (rev 03)
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Bus: primary=00, secondary=01, subordinate=01, sec-latency=0
I/O behind bridge: 0000c000-0000dfff
Memory behind bridge: c0000000-cfffffff
Prefetchable memory behind bridge: 90000000-9fffffff
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: pcieport-driver
Kernel modules: shpchp

00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 1 (rev 04)
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Bus: primary=00, secondary=02, subordinate=02, sec-latency=0
I/O behind bridge: 0000a000-0000bfff
Memory behind bridge: bc000000-bfffffff
Prefetchable memory behind bridge: 000000008c000000-000000008fffffff
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: pcieport-driver
Kernel modules: shpchp

00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) PCI Express Port 2 (rev 04)
Flags: bus master, fast devsel, latency 0
Bus: primary=00, secondary=03, subordinate=03, sec-latency=0
I/O behind bridge: 00008000-00009fff
Memory behind bridge: b8000000-bbffffff
Prefetchable memory behind bridge: 0000000088000000-000000008bffffff
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: pcieport-driver
Kernel modules: shpchp

00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) USB UHCI #1 (rev 04)
Subsystem: Toshiba America Info Systems Device ff10
Flags: bus master, medium devsel, latency 0, IRQ 10
I/O ports at 1200 [size=32]

output iwconfig


lo no wireless extensions.

eth0 no wireless extensions.

eth1 IEEE 802.11g ESSID:"@Value"
Mode:Managed Frequency:2.437 GHz Access Point: 00:15:E9:25:FC:E8
Bit Rate:54 Mb/s Tx-Power=20 dBm Sensitivity=8/0
Retry limit:7 RTS thr:off Fragment thr:off
Power Management:off
Link Quality=68/100 Signal level=-46 dBm Noise level=-86 dBm
Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:8 Rx invalid frag:0
Tx excessive retries:0 Invalid misc:0 Missed beacon:27

KaiJordanDay
February 21st, 2010, 09:04 PM
I Don't think, its even recognising your wireless card.

northd_tech
February 21st, 2010, 11:02 PM
Can you copy/paste and post the output of the following commands when you enter them in a terminal:



lspci

lsmod

sudo lshw -C network

ifconfig

iwconfig

MindFusion
February 23rd, 2010, 05:55 PM
Sorry I didn't reply but i took the laptop to school and there it DID work on that network... i'm clueless.