PDA

View Full Version : [ubuntu] Nvidia 9800 Graphics Driver flaky



hummvee2134
January 9th, 2010, 07:53 PM
Hey everyone.

I just installed ubuntu 9.10 on my computer ( i went cold turkey from windows) but i cant help but notice how flaky the graphics driver is. For example, while watching a movie full screen, and theres a lot of action on the screen, i get these horizontal lines and a bit of choppyness.

I first tried the driver in the package manager, then the driver from nvidia's site. They both seem the same.

Is there something im missing? do nvidia drivers just suck for linux?


Note:

Graphics Card:nvidia 9800gt
Driver version: 190.53
Ubuntu install: x64 9.10

If you need any more information please let me know.

Thank you very much.

tsucol11
January 9th, 2010, 08:12 PM
Did you get the Nvidia drivers from the Ubuntu download section or the Nvidia site?

I am running Ubuntu 9.04 64 bit with Nvidia 9800GT card using latest drivers on the Ubuntu site ver 180....

Running movies full screen just fine.

Brian


Hey everyone.

I just installed ubuntu 9.10 on my computer ( i went cold turkey from windows) but i cant help but notice how flaky the graphics driver is. For example, while watching a movie full screen, and theres a lot of action on the screen, i get these horizontal lines and a bit of choppyness.

I first tried the driver in the package manager, then the driver from nvidia's site. They both seem the same.

Is there something im missing? do nvidia drivers just suck for linux?


Note:

Graphics Card:nvidia 9800gt
Driver version: 190.53
Ubuntu install: x64 9.10

If you need any more information please let me know.

Thank you very much.

hummvee2134
January 9th, 2010, 11:13 PM
ive used both. i just downgraded from ver 190 to ver 185.18.36

Which graphics driver version are you using?

190 i got from the nvidia site. 185 i got from the ubuntu download.

rand()m
January 9th, 2010, 11:43 PM
Which media player are you viewing the movie in?

hummvee2134
January 9th, 2010, 11:56 PM
vlc. the problem doesn't happen in only movies. but movies are where it can get really annoying .

I attached a screenshot of the problem happening with compiz.

rand()m
January 9th, 2010, 11:57 PM
That's a V-sync problem.

hummvee2134
January 10th, 2010, 12:29 AM
How do you fix it?

lopita
January 10th, 2010, 12:41 AM
sudo aptitude install ccsm

Then go to System>>Preferences>>CompizConfig Settings Manager, then click General Options (in the general section), click the Display Settings tab (2nd from left) and check/tick Sync To VBlank.

hummvee2134
January 10th, 2010, 01:00 AM
no kidding, that was easy.

Thanks for the help guys, appreciate it.

lopita
January 10th, 2010, 01:08 AM
You're welcome.