PDA

View Full Version : [ubuntu] Karmic - Toshiba P105, no sound after suspend



Aroenai
November 3rd, 2009, 11:32 PM
Hi,
Ok, so my laptop is a Toshiba Satellite P105-S9722 and trying to run Ubuntu on it has been a pain since when I started with 8.10, luckily I've got most of the issues fixed with 9.10 and installing the omnibook svn (why isn't this included in Ubuntu??). The only issue left is that the sound completely dies after resuming from suspend. No sound from the speakers, or the headphone jack but everything works fine if you restart the system.

These are all the names I know for my soundcard:
Intel HDA
Conexant Waikiki
Conexant CX20551
5047 (Waikiki)

Installing the linux-backports-alsa-karmic-generic package didn't help, does anyone know of a solution to this? I'm running Ubuntu 9.10 x86_64.

Aroenai
November 4th, 2009, 11:26 PM
Anyone?

nystire
November 13th, 2009, 08:41 AM
I have the same problem on a Toshiba P105-S9337. The sound card in this laptop is a Conexant CX20549 (Venice).

Anarci
November 13th, 2009, 08:46 AM
Does running

pulseaudio -k
pulseaudio & help?

Aroenai
November 13th, 2009, 10:37 AM
no, killing pulseaudio, restarting the alsa module, or even setting the model in alsa-conf all do nothing.

mkw87
June 6th, 2010, 08:23 PM
Did anyone ever find a solution to this? I am having the same issue on a P105-S6084.

erenay
December 28th, 2010, 05:41 PM
Hi, I have the same problem with Toshiba P100 with all versions of Ubuntu, and couldn't find a solution yet.

mkw87
December 28th, 2010, 05:55 PM
Hi, I have the same problem with Toshiba P100 with all versions of Ubuntu, and couldn't find a solution yet.

Still no solution - bug filed here (https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/590502).