PDA

View Full Version : [SOLVED] i hear the login tune then no other audio from pc at all



stinger30au
August 21st, 2009, 12:24 AM
for a few days now on my 9.04 desktop i can log in to ubuntu and i hear the music play when i log in and no matter if i play an mp3 or ogg or dvd or what ever i feel like, i get nothing

if i boot up off the live cd, everything works fine

i have checked the basics like the volume controll and that is all fine

i have done some reading thru other threads and found a few commands to run

sudo lshw -c multimedia

*-multimedia
description: Multimedia audio controller
product: AC'97 Sound Controller
vendor: Silicon Integrated Systems [SiS]
physical id: 2.7
bus info: pci@0000:00:02.7
version: a0
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list
configuration: driver=Intel ICH latency=32 maxlatency=11 mingnt=52 module=snd_intel8x0

plus

aplay -l yields
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: SI7012 [SiS SI7012], device 0: Intel ICH [SiS SI7012]
Subdevices: 0/1
Subdevice #0: subdevice #0


im sure the audio went stupid after an update. i could reinstall 9.04 but i think that would be pointless as i would wind up in the same situation after it had finsihed its updates

if i run

alsamixer

from shell, nothing is muted

any ideas?
thanks

stinger30au
August 21st, 2009, 12:59 AM
fixxed it

done some more searching and found i had to fireup shell and do this

sudo apt-get install gnome-alsamixer

then restart pc and go to system, preferences, sound

then set everything to alsa audio

restart

fixxed!

yippie