PDA

View Full Version : [all variants] dead keyboard during memtest



Daniel1994
July 21st, 2009, 04:46 PM
I am running memtest on my computer, and it shows "pass complete, no errors. Press esc to exit"
That's all good, but my keyboard is dead:S

Is it dangerous to force-shutdown during a memtest?

Sidewinder1
July 21st, 2009, 04:54 PM
Perhaps our memtests are different, I'm running Hardy. My memtest runs forever (at least it did in Gutsy, never really tried it in Hardy) and doesn't stop unless I tell it to...
HTH,
Side

Daniel1994
July 21st, 2009, 04:56 PM
Yeah, mine keeps running to, but it says underneath "pass complete"

Anyway, now I want to stop it. But how to do that without a keyboard?

Sidewinder1
July 21st, 2009, 05:14 PM
I know you're saying 'no keyboard', I'd still try: Esc, Ctrl Break, Ctrl c, q, Ctrl-ALT-Del, I frankly don't remember how I stopped mine but it must've been one of the above...Isn't this fun?... :-)

Daniel1994
July 21st, 2009, 05:21 PM
Thanks for your help, but I've tried all the commands. The keyboard just don't work...
f. ex. I press caps lock, but the indicator doesn't light up.

What I'm really wondering is: Will it damage my computer if I force-shutdown?

PS: I am running on a mac

az
July 21st, 2009, 05:25 PM
I am running memtest on my computer, and it shows "pass complete, no errors. Press esc to exit"
That's all good, but my keyboard is dead:S

Is it dangerous to force-shutdown during a memtest?

Maybe your BIOS has USB keyboards turned off? Anyway, no, it's not at all dangerous to power down during memtest - there are no mounted filesystems.

And memtest will go on forever. Some memory issues only appear after hours. For example, one of the later passes writes a specific pattern to ram, waits 30 minutes and then goes back to see of the pattern is still there. It will repeat that many times.

To do a thorough memtest, you need to let it run for hours.

Daniel1994
July 21st, 2009, 05:34 PM
Thanks a lot, both of you.

I performed a force-shutdown, and my system is not more broken than it was in the first place:)

Im off to reinstall now