PDA

View Full Version : [ubuntu] sound problem when usinmg fluxbox



4dplane
June 13th, 2009, 08:28 PM
Hi,

I am on an Intel motherboard(DG45FC) with a Intel 82801JR (ICH10R) sound card with Ubuntu 9.04 and Kernel 2.6.28-11-generic.

Here is lsmod | grep snd


snd_hda_codec_intelhdmi 20608 1
snd_hda_codec_idt 65548 1
snd_hda_intel 34120 3
snd_hda_codec 83584 3 snd_hda_codec_intelhdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_ intel
snd_hwdep 15364 1 snd_hda_codec
snd_pcm_oss 45984 0
snd_mixer_oss 22912 1 snd_pcm_oss
snd_pcm 82948 4 snd_hda_intel,snd_hda_codec,snd_pcm_oss
snd_seq_dummy 10884 0
snd_seq_oss 36224 0
snd_seq_midi 14240 0
snd_rawmidi 29856 1 snd_seq_midi
snd_seq_midi_event 15232 2 snd_seq_oss,snd_seq_midi
snd_seq 57584 6 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_seq_mid i_event
snd_timer 29192 2 snd_pcm,snd_seq
snd_seq_device 15372 5 snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_seq_midi,snd_rawmidi ,snd_seq
snd 66852 19 snd_hda_codec_intelhdmi,snd_hda_codec_idt,snd_hda_ intel,snd_hda_codec,snd_hwdep,snd_pcm_oss,snd_mixe r_oss,snd_pcm,snd_seq_dummy,snd_seq_oss,snd_rawmid i,snd_seq,snd_timer,snd_seq_device
soundcore 15200 1 snd
snd_page_alloc 17032 2 snd_hda_intel,snd_pcm

Here is cat /proc/asound/modules

0 snd_hda_intel

When I am logged into a regular account(non-Fluxbox) sounds works perfectly in all application like Firefox, Flash VLC etc ... but the moment I log into the fluxbox account there is no sound except in gnome-sound-properties panel when I select oss analog and hit test, there is sound, but no where else!!!](*,)

The sound-settings-properties when logged into the non-Fluxbox account are all set to ALSA and everything works but if I set that in the Fluxbox account there is no sound including the test sound.

I have made sure in alsamixer nothing is muted and all volumes are turned up. And I have tried all the audio output ports on the sound card.

Also, in the non-Fluxbox account the master volume does not do change the volume, the PCM channel does. why?

Thanks for any help,

This makes me think I need to load something in the start up script for Fluxbox but I do not know what.