View Full Version : [ubuntu] Nvidia driver issues. Please help.

May 10th, 2009, 07:34 PM
Hello everyone,

I've been testing out ubuntu 8.04 (32 bit) along side xp for some time now. I finally decided today to take the plunge and use it as my main os. As my systems a 64 bit machine i decided at the same time to upgrade to a 9.04 64 bit version.

All went well on the install (i've done it 4 times now and no problem there) but as soon as i go to install the nvidia graphics drivers it all goes wrong. I've tried all of the drivers listed in restricted drivers and downloaded the driver for my cards (2x GeForce 7600GT). Every time i install the driver the same thing happens, i reboot and see a command line. From there i'm stuck so i've just been reinstalling and trying again.

The exact output after reboot is as follows

Boot from (hd0,0) ext3 004cb4a2-84f9-4fce-828c-8a170f017aff
Starting up ...
[ 9.484576 powernow-k8: BIOS error - PSB or ACPI _PSS objects
Loading, please wait...
19+0 records in
19+0 records out
kinit: name_to_dev_t(/dev/disk/by-uuid/84e9b135-4d5e-4794-9c03-33066a1e23da) = dev(8,5)
kinit: trying to resume from /dev/disk/by-uuid/84e9b135-4d5e-4794-9c03-33066a1e23da
kinit: No resume image, doing normal boot...

Ubuntu 9.04 george-desktop tty1

george-desktop login:

I really don't know what to do now. I need this computer working for tomorrow as it's my work machine.

Please help me.

Best Regards, George

May 10th, 2009, 07:56 PM
I have almost the exact same problem...

If it helps... When i first boot off the CD i have to select the "Use Primary Video Drivers" or whatever it is under the F4 menu or else it just goes to a black screen and never changes.


GFX Card: (2) - 9600GT 1GB

May 10th, 2009, 09:15 PM