PDA

View Full Version : [ubuntu] ASUS L5800C "Device not ready"



magnastik
April 21st, 2009, 06:31 PM
Hi!

since i've updated to 9.04 my wireless card is acting crazy.

The wireless light is always ON (this notebook don't have any switch or shortcut keys to turn ON/OFF wireless card).

But in the Network Applet in the system bar it says "device not ready" and i can't see any wireless networks.

Tried to uninstall/install wireless network card driver, but no lucky.

Any help?

Thanks,
magnastik

calicogeko
May 6th, 2009, 10:37 PM
Same problem. I see there's been no response. Have you solved the problem yet?

Romanian
May 17th, 2009, 06:10 AM
Same problem; bump.

Hilko
May 29th, 2009, 08:33 PM
Me too. Same problem on a Lenovo thinkpad with atheros wireless card.

Kamarada
July 3rd, 2009, 10:53 PM
Me Too Toshiba L300


mirko@toshi:~$ sudo lshw -C network
[sudo] password for mirko:
*-network
description: Ethernet interface
product: RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 0
bus info: pci@0000:04:00.0
logical name: eth0
version: 02
serial: 00:1e:33:ad:0e:58
size: 100MB/s
capacity: 100MB/s
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress msix vpd bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=r8169 driverversion=2.3LK-NAPI duplex=full ip=10.0.0.3 latency=0 link=yes module=r8169 multicast=yes port=MII speed=100MB/s
*-network DISABLED
description: Wireless interface
product: AR242x 802.11abg Wireless PCI Express Adapter
vendor: Atheros Communications Inc.
physical id: 0
bus info: pci@0000:05:00.0
logical name: wmaster0
version: 01
serial: 00:24:d2:3e:dd:9a
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress msix bus_master cap_list logical ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=ath5k_pci latency=0 module=ath5k multicast=yes wireless=IEEE 802.11bg
*-network DISABLED
description: Ethernet interface
physical id: 1
logical name: vboxnet0
serial: 00:76:62:6e:65:74
capabilities: ethernet physical
configuration: broadcast=yes multicast=yes

rimunroe
September 18th, 2009, 02:33 PM
I also have a Lenovo laptop (SL500 with an Atheros ar242x card) and I just had the same problem pop up after hibernating my computer this morning. Up until now I've had no problems making connections to networks, but ever since waking up from hibernation my computer cannot see any wireless networks. If I click on the network manager applet icon the way I would if I wanted to see the list of wireless networks, it just says "device not ready" under "Wireless Networks".

I experienced another bug which may or may not be related: http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=126878 (http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1268780)

Edit
I fixed this problem by adding the lines


blacklist ath_pci
blacklist ath_hal
To the bottom of /etc/modprobe.d/blacklist.conf
(this was all done running 9.04)