PDA

View Full Version : [ubuntu] Upgraded to 8.1 from 8.04, internet, visual effects non-working



schimm1
April 8th, 2009, 12:42 AM
everything worked before i updated. i tried removing the gnome network manager and manually editing files and putting in my network data, static ip, gateway etc. also, the visual effects used to be at normal, now they won't go past none.

any help?

cariboo907
April 8th, 2009, 01:43 AM
Could you explain what your problems are? I can infer that you are having network problems and video problems, is that right?

Could you open an Applications-->Accessories-->Terminal and paste the output of the following commands in your next post:


sudo lshw -C network

and


sudo lshw -C video

Jim

schimm1
April 8th, 2009, 02:51 AM
network:


*-network:0
description: Ethernet interface
product: RTL-8139/8139C/8139C+
vendor: Realtek Semiconductor Co., Ltd.
physical id: 5
bus info: pci@0000:01:05.0
logical name: eth0
version: 10
serial: 00:e0:7d:df:54:b7
size: 100MB/s
capacity: 100MB/s
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical tp mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=8139too driverversion=0.9.28 duplex=full ip=192.168.1.20 latency=64 link=yes maxlatency=64 mingnt=32 module=8139too multicast=yes port=MII speed=100MB/s
*-network:1
description: Ethernet interface
product: BCM4401 100Base-T
vendor: Broadcom Corporation
physical id: 9
bus info: pci@0000:01:09.0
logical name: eth1
version: 01
serial: 00:0d:56:67:45:4c
size: 100MB/s
capacity: 100MB/s
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list ethernet physical mii 10bt 10bt-fd 100bt 100bt-fd autonegotiation
configuration: autonegotiation=on broadcast=yes driver=b44 driverversion=2.0 duplex=full ip=192.168.1.19 latency=64 link=yes module=ssb multicast=yes port=twisted pair speed=100MB/s
*-network DISABLED
description: Ethernet interface
physical id: 1
logical name: pan0
serial: 02:d1:90:a3:92:2b
capabilities: ethernet physical
configuration: broadcast=yes driver=bridge driverversion=2.3 firmware=N/A link=yes multicast=yes


and video:


*-display UNCLAIMED
description: VGA compatible controller
product: 82845G/GL[Brookdale-G]/GE Chipset Integrated Graphics Device
vendor: Intel Corporation
physical id: 2
bus info: pci@0000:00:02.0
version: 01
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm bus_master cap_list
configuration: latency=0

123456789123456789123456
April 8th, 2009, 02:56 AM
Was the effects of video automatically allowed by 8.04, or did you have to do something in order to get the visual effects to work? If the latter is true, have you attempted the same thing with 8.10?

schimm1
April 8th, 2009, 03:00 AM
Was the effects of video automatically allowed by 8.04, or did you have to do something in order to get the visual effects to work? If the latter is true, have you attempted the same thing with 8.10?

it was automatically allowed.

schimm1
April 8th, 2009, 03:29 AM
i can connect to my router and put files on another computer, but it doesn't want to connect to websites.

schimm1
April 14th, 2009, 03:07 AM
got networking working, dawg, downgrading to 804, want lts anyway