PDA

View Full Version : [other] Mediatomb run error



Swanbot
January 23rd, 2009, 01:02 AM
I posted this in Apple talk already, but I think this is a better place for it. Sorry for the second posting...

Hello I am trying to install Mediatomb to stream media from my computer to my PS3 and I am getting some errors. Was just hoping some more informed eyes might know what is going on here. I am actually running off of OSX but I have Ubuntu on another computer, and the Terminal works the same. Anyway after installing Mediatomb I get this:

---> Fetching mediatomb
---> Verifying checksum(s) for mediatomb
---> Extracting mediatomb
---> Applying patches to mediatomb
---> Configuring mediatomb
---> Building mediatomb
---> Staging mediatomb into destroot
---> Installing mediatomb @0.11.0_0+ffmpeg+sqlite3+taglib
************************************************** ****
* To use UTF-8 filename and metadata on Mac OS X, add:
* <filesystem-charset>UTF-8-MAC</filesystem-charset>
* <metadata-charset>UTF-8-MAC</metadata-charset>
* to <import> section of ~/.mediatomb/config.xml.
************************************************** ****
---> Activating mediatomb @0.11.0_0+ffmpeg+sqlite3+taglib
---> Cleaning mediatomb

Now that looks good to me, doesn't seem to be any errors... but when I run Mediatomb in Terminal after that I get:

MediaTomb UPnP Server version 0.11.0 - http://mediatomb.cc/

================================================== =============================
Copyright 2005-2008 Gena Batsyan, Sergey Bostandzhyan, Leonhard Wimmer.
MediaTomb is free software, covered by the GNU General Public License version 2

2009-01-22 17:37:04 INFO: Loading configuration from: /Users/swan/.mediatomb/config.xml
2009-01-22 17:37:04 INFO: Checking configuration...
2009-01-22 17:37:04 INFO: Setting filesystem import charset to UTF-8
2009-01-22 17:37:04 INFO: Setting metadata import charset to UTF-8
2009-01-22 17:37:04 INFO: Setting playlist charset to UTF-8
2009-01-22 17:37:04 INFO: Configuration check succeeded.
2009-01-22 17:37:04 ERROR: Error while accessing sqlite database file (/Users/swan/.mediatomb/mediatomb.db): Permission denied

Any ideas what this error means? How to fix it maybe? Thanks!

kornivore
January 10th, 2010, 08:17 PM
ever get an answer to this?

kornivore
January 10th, 2010, 09:22 PM
figured it out. was just typing mediatomb in terminal instead of sudo mediatomb. thanks anyway