PDA

View Full Version : [all variants] New app does not launch during boot.



sci-fi guy
December 29th, 2008, 09:16 AM
I installed miredo (http://packages.ubuntu.com/search?suite=default&section=all&arch=any&searchon=names&keywords=miredo) for IPv6 functionality, but it does not launch during boot (it's in the init folders, though) It works fine if I launch it manually.

kunixos
December 29th, 2008, 09:54 AM
System > Preferences > Sessions
Then under the 'Startup Programs' tab, add 'miredo'.

Let me know how this works!

sci-fi guy
December 29th, 2008, 07:00 PM
It needs to be launched as root, and should be launched as part of init/upstart/whatever

albinootje
December 29th, 2008, 07:09 PM
I installed miredo (http://packages.ubuntu.com/search?suite=default&section=all&arch=any&searchon=names&keywords=miredo) for IPv6 functionality, but it does not launch during boot (it's in the init folders, though) It works fine if I launch it manually.

The order of launching it could be wrong.
You can look at this :


ls -la /etc/rc2.d/

To see when miredo wants to start.

Assuming that Ubuntu, even though upstart supposedly doesn't do runlevels anymorem, still "emulates" using runlevel 2 for normal start up.

sci-fi guy
December 29th, 2008, 08:54 PM
miredo wants to start in rc3. Should I copy the link to rc2?

cariboo907
December 29th, 2008, 10:03 PM
You could also use update-rc.d to install the script, type in a terminal


sudo update-rc.d <basename> defaults

Where <basenmae> = the program you want to start automagically on boot.

Jim